Živeti Marijin klic

Zvrst: 

 

 

 

ŽIVETI  MARIJIN   KLIC

 

 

Fatima šola darovanja

V Fatimi sta angela miru in Božja mati učila fatimske otroke in po njih tudi nas, ne le potrpežljivega prenašanja ampak tudi darovanja trpljenja in prostovoljnih žrtev. Tudi pri drugem srečanju pastirčkov z Marijo jih je prosila: »Stalno darujte Najvišjemu molitve in žrtve. Darujte Bogu žrtve v zadoščenje za grehe, s katerimi ga ljudje žalijo. Sprejmite vdano prenašanja trpljenja, ki ga bo poslal Gospod.

Trpljenje je bilo, je in bo do konca časov glavni problem človeštva. Ne moremo ga popolnoma odpraviti, lahko ga lajšamo. Predvsem je pomembno, da ga osmislimo, kakor so ga v Marijini šoli osmislili preprosti fatimski pastirčki. Kristjani v trpljenju ne gledamo le nekaj negativnega. Hodimo za Kristusom, ki je pred nami in za nas nosil križ in nas na njem odrešil. Marija je svoje trpljenje pridruževala  vse Kristusovemu trpljenju. Pridružujmo ga tudi mi Jezusu in Mariji in ga darujmo z ljubeznijo in naše trpljenje bo dobilo veliko odrešenjsko vrednost. Tudi mi lahko rešujemo brate in sestre za večno življenje.

Fatima šola utrjevanje vere

Fatimski dogodki so takoj od začetka in vseskozi vodili k tesni povezanosti  z Bogom in razodevanju dejstva nebes. Marija je že na začetku povedala »Sem iz nebes. Zagotovila jim je, da bodo tudi oni prišli tja. Rešitev ljudi za večnost nam je bilo podarjeno obhajanje pet

 

prvih sobot, pri katerem pa je najbolj poudarjeno zadostilno sv. obhajilo /zraven dodamo prvo sobotno pobožnost, molitev rožnega venca in 15  minut premišljevanja skrivnosti rožnega venca, da s tem delamo Mariji družbo, vse to z namenom zadoščevanja Brezmadežnemu Srcu Marijinemu.

Tudi videnja pekla je imelo v prvem delu videnja namen, da bi nas usmerilo v nebesa. To videnje je trajalo samo trenutek. Če ne bi bilo tako, mislim, da bi umrli od strahu in groze. Hvala, da nam je Marija povedala, da bomo prišli v nebesa. Vse te stvari nam govorijo o obstoju nebes.

Tudi po vsaki molitvi desetke rožnega venca molimo fatimsko molitev za zveličanje vseh ljudi: »O, Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja…

Koliko stvari nam govori o večnem življenju. Naše življenje na zemlji se s smrtjo ne konča ampak nastopi novo življenje v poveličanosti z Bogom, v novi in večni domovini. Vse navedeno nam kaže, da fatimska sporočila res utrjujejo našo vero v posmrtno življenje.

Fatima – šola molitve

Fatimska prikazovanja so zelo povezana z molitvijo. Angel, ki se je srečal z vidci jih je učil molitve. Naročil jim je naj redno molijo. Molite, veliko molite. Že v prvi molitvi angel naroča naj bi molili za tiste, ki ne verujejo, ne molijo in ne upajo in Boga ne ljubijo. Pri vseh šestih Marijinih prikazovanjih je zelo naglašena molitev rožnega venca.  Pri vsakem prikazanju je vsem naročila, naj vsak dan molijo rožni venec – namen te molitve je – da boste izprosili svetu mir in konec vojne. Pri zadnjem prikazanju, ki je bilo 13.10. 1917 je Božja Mati povedala, da je Gospa rožnega venca. Naročila je: »Še naprej vsak dan molite rožni venec.«

Obhajanje prvih sobot je močno povezano z molitvijo rožnega venca. To pa naj razširi sestra Lucija, kar jim bo pomagalo do zveličanja in svetovnega miru.

Iz naših družin  je skoraj popolnoma izginila molitev. Fatima je klic k redni molitvi in poglobljeni molitvi, zlasti k molitvi rožnega venca. Bog je navezal svojo milost in naše zveličanje na molitev . Po Fatimi nam Jezus danes oznanja: »Spreobrnite se, kajti nebeško kraljestvo se je približalo.« Angel in Marija nas vabita: »Molite, veliko molite!«

 

NCNG + Antonija Šerjak

Marsikdo danes ponavlja besede sv. Tomaža in kar same nam gredo večkrat na jezik: »Gospod ne vemo kam greš, kako bi mogli vedeti…« Sami res ne vemo kako je s človekom, ki je umrl. Naša pamet tu obstane in si ne znamo pomagati. Jezus pa ne obstane, on ve za odgovor in odgovarja z božjo modrostjo.

Ob smrti rajne Antonije so darovali za maše in za potrebe cerkve: Hči Darja z družino, hči Mihela z družino, hči Majda z družino, brat Tone z družino, nečakinja Simona Javornik z družino, nečakinja Irena Boh z družino, nečaka Andreja in Nataša Kraljič, Jože Okoren z družino, Matjaževi iz Glinka, Mehletovi iz Ponove vasi, vaščani iz Gorenjega Blata, družine Miklič, Debevec, Bedenčič Gregor, Samec, Okoren Jože, Smiljanič, Bibiči, Korošak, Rokavec, Milijaševič, Mijađić, Smole, Tomič, Klančnik, Stane Bedenčič, Hrovat Branko, Stojanovič, Podržaj, Boben Jože, Hrovat Rozi, Solar Jože, Gajdurovič Adam, Bedenčič Lucija, družina Gruden – Klanec.

Vsem darovalcem se zahvaljujem, božja roka vam bo povrnila vašo ljubezen do rajne in do Cerkve.

 

Vincencijev koledar

Z akcijo Vincencijev koledar 2017/18 smo obiskali vašo župnijo 1.10. 2017. Z vašimi prispevki in darovi smo za pomoč družinam v stiski  in ureditev stanovanja zbrali 281€. Iskrena hvala. Če kdo želi koledar, ga lahko naroči na tel. 041 286 454. Društvo prostovoljcev.

 

Ritem srca

Radio Ognjišče vabi na festival sodobne krščanske glasbe s slavljenjem , Ritem srca, ki bo v četrtek , 12. oktobra, ob 19,30, v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarje v Šentvidu v Ljubljani. Vstopnice (po 5€) dobite na radiju Ognjišče, v prodajalnah založbe Ognjišče , Slomškove knjigarne in eno uro pred festivalom. Mladi, pridite in na glas slavite Boga s pesmijo in svojo prisotnostjo, ob spremljevalnem bendu v živo. Vidimo se 12. oktobra ob 19.3o v Šentvidu na prazniku mladih – na Ritmu srca.!

 

Romanje v Stično ob 100letnici Marijinih prikazovanj.

Vse slovensko praznovanje bo v soboto 14.10 . Romarji so povabljeni iz cele Slovenije in celo Hrvaške. Skupaj se bomo Bogu zahvalili za vse milosti, ki jih po Marijinih rokah in priprošnjah tudi danes prejemamo.  Ta dan je pri nas tudi celodnevno češčenje sv. Rešnjega Telesa, kljub temu upam, da bo vsaj kakšen predstavnik naše župnije prisoten na tej veličastni slovesnosti. Maša se bo pričela ob 11 uri dopoldne. Program se bo odvijal od petka zvečer do sobotnega popoldneva. Lepo vabljeni romarji

 

Vidni in varni na cesti

V drugem tednu oktobra bo potekala akcija razdeljevanja odsevnikov starejšim udeležencem v prometu, ki obiskujejo sv. maše in so velikokrat oblečeni v temna

oblačila in v prometu slabo opazni. Glavna cilja te akcije sta ,da se mladi vključijo v akcijo in z razdeljevanjem odsevnikov in ozaveščanjem  o prometni varnosti poskrbi za večjo varnost starejših udeležencev v prometu. Prosim vas za podporo akcije  in za morebitno pomoč pri izvedbi.

 

Skupne vaje za nastop v Šentvidu pri Stični.

Skupne vaje bodo 13. oktobra ob 20 uri v Grosupeljski novi cerkvi. Vse pevce, ki bodo nastopali v Šentvidu lepo vabim na ogrevanje glasov. Mladinskim in otroškim zborom ni potrebno hoditi na skupno vajo. Mladinska zbora in otroški zbori bodo nastopali v Šentvidu v dvorani. Vsak zbor bo zapel eno pesem po svoji želji.

 

Življenje po ločitvi

Vse slovensko srečanje ločenih bo v soboto 21. oktobra, v Ljubljani pri sv. Jožefu. Namen srečanja: ločeni in ponovno poročeni morajo dobiti jasno sporočilo, da niso izobčeni iz Cerkve, da so sprejeti in da so del občestva. Dogodek je priložnost za prepoznavanje potreb razvezanih v Cerkvi in spodbuda za nastajanje novih skupin v Cerkvi. Pomoč tudi za premostitev travme razveze. Vabljeni.

 

Dan celodnevnega čaščenja SRT – 14.10. 2017

Ker je v sredo 12. oktobra spomin posvetitve naše cerkve, bomo imeli v soboto dan celodnevnega čaščenja od 8- 18 ure, v nedeljo pa slovesno žegnanjsko nedeljo. Oba dneva vabim k praznovanju.

Spored čaščenja: 8.oo – 9.oo Gumnišče, Zalog, Drenik, Gorenje Blato, Glinek; ob 9.oo uri sv. maša; 10.oo – 11.oo Klanec, Primičeva, Kočevska , Lanovo, 11.oo -11.3o prvi, drugi tretji in četrti razred, od 11.3o do 12.oo peti, šesti, sedmi, osmi in deveti razred; od 12.oo do 14.oo se prekine, od 14.oo do 15.oo celoten del župnije od križišča /kapelice proti Ljubljani/ 15.oo – 16.oo celotna soseska Lanišče, 16.oo – 17.oo skupine v župniji, ob 17 uri bo maša ki jo bo daroval duhovnik križniškega reda Albin Žnidarič iz Ormoža. Vabljeni.

 

Sv. maše in godovi 9.10. – 15.10. 2017

pon. Abraham…. za + Marija Metelko, pog.. ob 18 uri

tor.   Danilo……..maša v dober namen, ob 7.3o

sr.    Janez………za + Antonija Šerjak, 7 dan, ob 18 uri

čet.   Maks………za + Branko Tomažič, ob 18 uri

                              za + Milka Nered, obl. ob 19 uri na Gum

pet.  Venancij……za + Miran in ++ Gradišar, ob 18 uri

sob.  Kalist………ob 9 uri za + Milan Lipovec

                              ob 17 uri za + Primož Grlica – zaključek čaš.

Ned.  28 ned…….ob 8 uri za žive in mrtve farane

                             Ob 10 uri za vse žive in mrtve dobrotnike cerkve