22 navadna nedelja

Zvrst: 

 

Koga Bog vabi na svojo gostijo? Vse ljudi – premožne, revne, starejše, mlajše, bolne, zdrave. On ne dela razlik ne računice.

 

Godovi:

V pon. mučeništvo Janeza Krstnika; v torek Feliks, muč; v čet. Egidij – Tilen, opat in obletnica kronanja Marije Pomagaj na Brezjah; petek in sobota sta prva v mesecu – vabljeni k zakramnetom, v soboto goduje sv. Gregor Veliki, pp.

Danes teden bo 23 nedelja med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Velikokrat se podamo na pot – s kom hodimo in kam gremo. Naš cilj je …

 

Sv. maše:

pon. za + Jožef Lipovšek, 7 dan ob 19 uri

tor.   za ++ priporočene v molitev, ob 7.3o zj.

sr.    za + Ivanmka Volkar, 7 dan, ob 19 uri

čet.  za ++ Zupanc, ob 19 uri

        za + Ivanka Golobič, ob 20 uri na Gum.

pet.  za ++ starše Meglen, ob 19 uri

sob.  za duh. in red. poklice na romanju – Čatež – Zaplaz

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

         ob 10 uri za + Antonija Janežič

 

Danes je na razpolago tuj spovednik. Vabljeni.

 

Danes ob 16 uri vabljeni na Kurešček, kjer bo daroval sv. mašo nadškof Stanislav Zore ob žegnanjski nedelji – Kraljici miru. Vabljeni.

 

Zahvaljujem se prostovoljcem in prostovoljkam čiščenja cerkve  iz kraja Gumnišče. Z dobro voljo in zavzetostjo ste opravili veliko dela in lepšali cerkev in kraj. Bog plačaj. V septembru bodo delo prevzeli sodelavci in prostovoljci Blata in Drenika. Dogovorite se med seboj.

 

V soboto vabljeni na župnijsko svetoletno romanje na Čatež – Zaplaz. Odhod z vlakom iz Škofljice bo ob 7.52 – vrnemo se ob 17.20 na Škofljico. Iz Velike Loke do Zaplaza bomo pešačili. Romarji lepo vabljeni na svetoletno romanje. Cene prevoza so zapisane  na stenčasu v avli.

 

Starši, čimprej vpišite otroke v veroučno šolo. Poskrbimo, da bodo otroci tudi duhovno rasli. Vera daje smisel življenju. Življenje brez Boga je prazno, brez cilja. Verouk se bo pričel v ponedeljek 5. 9. 2016.

 

V nedeljo bo med drugo sv. mašo krščevanje otrok. Zberemo se v zakristiji, ob 9.50 minut.

 

V petek bom obiskal bolne brate in sestre na domovih.

 

Vsoboto doma ne bo sv. maše – bo na romanju

 

Pevci pričnite z vajami za sodelovanje pri bogoslužju, vsi zbori.