Delati za zveličanje

Zvrst: 

 

 

DELATI   ZA   ZVELIČANJE

 

Ustave se lahko spreminjajo.Napisane teorije zgorijo. Vladavine izginejo. To so malenkosti z velikim vprašanjem, ki je vsakemu posebej zastavljeno: »Kaj pomaga človeku, če si ves svet pridobi, svojo dušo pa pogubi? /Fulton Sheen/

Velikokrat smo že prosili za milost vztrajnosti na dobri poti in za milost srečene smrti. Oboje so naši verni bratje in sestre vključevali v svojo večerno molitev. Spomnimo se naših dragih bratov in sester, ki so delali za svoje zveličanje in za zveličanje vsega sveta.

 

++  Golobič

++ Erjavec

++ Vaščane

+ Jožef Kočar

+ Godec Angelca

++ starše Lipovec

++ starše Zalar

++ Bedenčič – GB

+  Anžič Ljudmila

+ Božič Anton

+ Zagorc Janez 

Lani Marija

Lani Karel

Novak Tomaž

++ starše Novak

+ Julijana, Alojzij Pirnat

++ starše, brata Škufca

+ Goršič Alojz st.

+ Goršič Ignacij, Marija, Alojz

++ starše in brate Škerjanc

++ starše Strmole

+ brata Strmole

 

Nekateri so zate slepi

 

 

Veliko jih je , ki danes ne vidijo, čeprav imajo zdrave oči. So duhovno slepi, slepi za Boga in njegovo delovanje, njegovo ljubezen.

Mati Terezija je zapisala:

»Na zahodu imate miljone ljudi, ki trpijo zaradi strašne osamljenosti in praznote. So neljubljeni in nezaželeni. Ti ljudje so lačni, toda ne v pravem pomenu besede. Zavedajo se, da potrebujejo nekaj več kot le denar, vendar ne vedo kaj. Edino kar zares pogrešajo, je živ odnos z Bogom.

Romar je prišel k učitelju: »Že leta iščem Boga. Odšel sem od odma  in iskal sem ga povsod, kjer pravijo, da je na vrhovih gora, v srcu puščave, v tišini samostanov, v predmestnih četrti revežev.«

»Ali si ga našel?« je vprašal učitelj. »Bil bi domišljav in lagal bi, če bi rekel da. Ne, nisem ga našel. Ali si ga ti?«

Kaj naj bi mu učitelj rekel? Večerno sonce je posijalo v sobo , pramene zlate luči. Na bližnjem figovcu je veselo čivkalo na stotine vrabcev. V daljavi je slišati promet z avtoceste. Komar je pribrenčal tik mimo ušesa in svaril, da bo vsak čas pićil... In ta dobričina je mogel kar tako sedeti tam in trdi, da ni našel Boga, da ga še vedno išče.

Čez nekaj časa je romar iz učiteljeve sobe razočaran odšel. Šel je, da bi iskal še drugod.

Nekateri iščejo Boga dolgo časa, a ga ne najdejo. Zdi se, kakor da so za Boga slepi. Učitelj je videl božje delovanje v naravi, romar pa je bil za to delovanje slep, čeprav mu ni mogoče odrekati dobre volje.

Eno je videti, drugo je uvideti, razumeti. Mnogi gladajo božje stvarstvo, a ne razumejo, d aje božje. Nekaterim se zdi, da starstvo kar kriči o svojem Stvarniku, drugim pa se zdi nemo.

Kdor Boga kljub vztrajnemu iskanju še ni mogel najti, naj ga še naprej išče. Kdor je na poti vztrajnega iskanja, je na dobri poti.

Dve vrsti ljudi sta: tisiti, ki z vsem srcem služijo Bogu, ker ga poznajo in tisti, ki ga z vsem srcem iščejo, ker ga še ne poznajo.

NCNG + Kristina Jerebic

V torek smo se poslovili od matere Kristine Jerebic, matere našega diakona Imreta in tajnika Slovenske Karitas. Ob smrti matere ti izrekamo sožalje in v veri in molitvi smo s teboj v upanju na večno življenje. Mama je odšla po svoje bogato plačilo za vse žrtve in napore tega življenja. Bog ji bo sedaj dober plačnik.

Ob smrti + Kristine so darovali za maše in potrebe naše cerkve: Alojzij Goršič z družino, Sodelavci Karitas – Škofljica, družina Henigman iz Gumnišča, župnik Jože, Mile Hafner z družino in Franc in Ana Menard z družino. Vsem, ki ste se matere spomnili v molitvi ali dobrih delih se zahvaljujem. Bog, ki je bogat vam bo povrnil  po mogoči božji roki.

 

Jesenske  raziskovalne  ustvarjalne delavnice 2014

Škofijska klasična gimnazija Šentvid v krompirjevih počitnicah pripravlja ustvarjalne delavnice. Te bodo potekale od 27.- 29.10. 2014. To je program za ućence 8 in 9 razreda. Čaka pestra izbira delavnic /naravoslovne, jezikovne, športne, kuharske...kar 29 delavnic. Tudi vmes bomo poskrbeli, da vam ne bo dolgčas. Lahko se udeležite dopoldne ene delavnice in popoldne druge. Vmes imate brezplačno kosilo in tudi delavnice so brezplačne. Prijavnico najdete na: skg.stanislabv.si. Lepo vabljeni učenci osnovne šole.

 

Priprava na krst

Na važne življenjske odločitve se vedno pripravljamo, skušamo spoznati stvari in razumeti določene odločitve. Tako želimo tudi ob krstu za katerega se odločajo starši in ob tem otroku želijo vse dobro. Sami starši odkrivate, da je vera ena največjih dobrin za vas same, zto to želite posredovati tudi svojim otrokom. Da poživimo, ta odnos z Bogom, da bomo lažje otroku osmislili pot življenja in da se bomo zavedali vedno bolj kako je pomemben krst otroka, vas tudi vabim na skupno pripravo, ki bo v torek po večerni maši, ob 18.3o.

 

Marijanski koledarji so že na razpolago v kiosku po 2€ kos. Letošnji je posvečen marijanskim procesijam. Lep okras in povabilo za naše domove. Priporočam.

 

Krompirjeve počitnice – otroci, cel teden boste imeli počitnice, upam in želim, da se potrudite priti k maši na dan Vseh svetih in še kdaj

Zaključek oktobrske  pobožnosti

Mesec oktober se izteka, ki je prepleten z molitvijo rožnega venca. V mesecu oktobru smo praznovali tudi praznik Rožnovenske matere božje. To lepo in nad vse koristno molitev je naš narod rad molil in tudi danes ji mnogi ostajajo zvesti čeprav nekaterim ni všeč. Imajo svoje misli in razloge, velik razlog pa je tudi ta, da v njih ni žive in dejavne vere. Vse kar je v povezavi z vero, postavljajo ob stran. Molitev pa kljub temu na sebi ni nič izgubila in je tudi danes v času velikega napredka velika in močna sila. Ob zaključku meseca se bomo Bogu zahvalili za veliko priložnosti, ki nam jih je dal in še naprej bomo vztrajali v molitvi.

 

Praznik Vseh svetih

Mnogih svetih bratov in sester se spominjamo med letom, drugih pa na dan Vseh svetih, ki so s svojim življenjem dosegli večno srečo, niso pa uradno zapisani v koledarjih svetih. Tudi ti so nam zgled in za nas radi posredujejo pri Bogu, da bomo tudi mi dosegli cilj rešitve. To ni dan mrtvih, to je dan živih. To je dan zmage nad minljivim svetom, to je dan množice zveličanih, ki jih nihče ne more prešteti. Z veseljem se udeležimo maše in se zgledujmo po zveličanih. Maša bo dopoldne ob 9 uri in popoldne ob 14 uri.

 

Spomin Vseh vernih rajnih

Na ta dan se posebej spominjamo naših vernih rajnih bratov in sester in za njih molimo. Zato more  vsak duhovnik ta dan darovati tri maše a v različnih časih – po lastnem namenu, za vse verne rajne in po namenu sv. očeta. Še to kar je pomembno, Cerkev naklanja v teh dneh popoldni odpustek /spoved, obhajilo, molitev in obisk pokopališča/. Izkoristimo to lepo priložnost. Maša bo ob 7uri  na Gumnišču, ob 8 uri v Lanišču in ob 10 uri v župnijski cerkvi.

 

Godovi in mašni nameni 27.10. – 2.11. 2014

pon. Sabina..................za + Alojzij Gradišar, Karitas ob 18 uri

tor.    Simon..................za + Stanislav Nebec, 30 dan, ob 18 uri

sr.    Mihael..................po namenu, ob 7.3o zj.

čet.   Marcel...................za ++ Drstvenšek – Gurečevi, ob 18 uri

pet.   Volbenk................za + Janez Podržaj, obl. ob 18 uri

sob.   Vsi sveti...............ob 9 uri za žive in mrtve farane

                                       ob 14 uri za ++ priporočene v molitev

ned.   Vsi verni rajni.....ob 7 uri za duše v vicah – na Gum.

                                       ob 8 uri po namenu sv. Očeta v Lanišču

                                      ob 10 uri za ++ priporočene v molitev v žup. cerkvi

Cerkev čistijo – Šmarska do  /AC/ Kočevska in Primičeva. Vabljeni prostovoljci!