Ljubezen je pozorna

Zvrst: 

LJUBEZEN   JE   POZORNA

 

Moški imajo večje težave s pozornostjo kot ženske. Mož se posveti eni stvari, čeprav lahko spregleda nekatere stvari ob tem. Ženska se zaveda veliko več stari okoli sebe istočasno telefonira, kuha, ve kje so otroci in se še sprašuje zakaj ji mož ne pomaga. To kaže na to, da bi žena dopolnjevala moža, kot je dejal med stvarjenjem: »Ni dobro za človeka, da je sam; naredil mu bom pomoč, ki mu bo primerna. Zaradi razlik med njima pa prihaja tudi do nesporazuma.

Misli moža so npr. – jedrnate in kratke in pove to kar misli. Sporočilo ni težko razumeti. Besed ni dobro proučevati. Žena pa rada namiguje in govori med vrsticami. Mož mora večkrat razbrati kaj se skriva za besedami žene. Mož se jezi zakaj žena govori v ugankah, žena pa se sprašuje, zakaj je mož tako nepremišljen, kar mu želi sporočiti.

Žena hrepeni po tem, da bi bil mož pozoren do nje. Mož se mora vesti kot detektiv, če pa mu s prstom pokaže potem pa bo rekla, da jo ne ljubi več. Mož se večkrat sprašuje kaj je zagrešil, česa ni storil prav…

Ljubezen potrebuje pozornost obeh zakoncev, tako pozornost, ki gradi mostove, kako se srečati na pol poti, kako spoštovati zakonca.

Mož bi moral pozorno poslušati svojo ženo, žena pa bi morala govoriti odkrito. Večkrat pa se dogaja  - iz majhnega raste veliko – ali ne bi bilo bolje jezik držati za zobmi. Kako bi lahko bolje razumeli zakonca?

Moj pogled v prihodnost

 

V sedmem razredu smo se pogovarjali tudi o temi moja prihodnost. Kako razmišljajo in vidijo svoja leta v prihodnosti preberite nekaj njihovih misli in pogledov na prihodnost:

 

Poklic bi rada imela razgiban, ki bi vključeval potovanja. Želim si opravljati delo, ki bi me veselilo, kasneje pa si ustvariti tudi družino in dom. Živeti želim v veliki hiši z dvema otrokoma in skrbnim možem. Živeti želim v miru brez vojn           /CP/

 

Ko bom babica bom veliko molila za vnuke in vnukinje. Imela bom tudi hišo in vrt, da bom sama pridelovala sadje in zelenjavo. Po poklicu bom nekaj kar bo vključevalo živali.      /IP/.

 

Moj pogled v prihodnost je svetel. Želim si biti arhitekt. Ko bom zaslužil dovolj denarja, si bom kupil stanovanje ali pa bom počakal do 25 leta in si sam zgradil hišo. Otroci bodo imeli dobre ocene v šoli. Kje bomo stanovali se bomo še zmenili.   /NR/.

 

Upam, da mi bo vera v Boga pri mojih željah pomagala. Bog je z nami in vidi naša dejanja. Starši me vzgajajo v krščanskem duhu. Rad bom pomagal vsakemu, ki bo potreboval pomoč. Pa naj bo to le prijazen pogovor ali prevoz osebe, ki bo potrebovala zdravnika ali dobrine iz trgovine. Upam, da bo moja prihodnost srečna in mirna.   /ZK/

 

Želim si, da bi v prihodnosti avtomobili lebdeli, da bi ljudje hodili po zraku in, da bi jaz kot strojnik razvil kakšen nov stroj, npr. da bi naredil »teleportar«.          /OČ/

 

Pri svojih kmalu dopolnjenih trinajstih letih sem se dokopal do naslednjega spoznanja. Za premislek o moji prihodnosti si moram vzeti čas, čeprav vem, da bom moral ukrepati hitro in odločno. Pri mojih letih za več kot za dve leti ne moreš postavljati  natančnih ciljev, saj vsak dan prinaša kaj novega. Drugo so le prebliski in domišljije. Ker je slabih stvari veliko v njih poskušam poiskati kaj dobrega. Ne boste verjeli, vedno najdem kaj takega, kar ni slabo.

                                                                                /JM/

NCNG  -   +Kramar Franc  - daroval Alojzij Goršič z družino

 

Srečanje za starše 1 in 2 razreda

Srečanje bo v ponedeljek 13.3. 2017 ob 17 uri v pevski sobi. Otroke prvega razreda bodo prevzeli animatorji, drugi razred pa bo imelo reden verouk. Srečanje bo vodila gospa Nada Marinčič katehistinja prvega razreda. Srečanje bo v pevski sobi. Starši veroučencev prisrčno vabljeni.

 

Križev pot – postne nedelje

Današnja molitev križevega pota bo v soseskini cerkvi v Lanišču. Vodil ga bo gospod diakon Imre Jerebic. K molitvi se bomo zbrali ob 18 uri. Molitev križevega pota je čudovita pobožnost in velika milost postnega časa. Podpirajmo drug drugega z molitvijo.

 

Maša v domu SO Škofljica

V sredo popoldne se bomo zbrali v domu SO k sv. daritvi. To bo maša postnega časa. Postni čas nas spominja na trpljenje našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki je za nas daroval svoje življenje. V tem se razodeva neskončna božja ljubezen do človeka. Ta ljubezen pa nas tudi opogumlja v našem življenju in preizkušnjah. To trpljenje ni bilo zaman. Jezus je premagal zlo, trpljenje in smrt. To je  dar vsemu človeštvu. Vabljeni k maši v sredo ob 15.3o.

 

Teden družine 2017

Letos želimo ob prazniku zavetnika družin izpostaviti pomen mož in očetov. Pastoralne delavce vabimo k sodelovanju. Teden družine je letos med nedeljo 19 in soboto 25 marca. Namesto običajnih premišljevanj vam damo konkretne pobude:

a/ ob prazniku sv. Jožefa – na tretjo postno nedeljo pri maši opravimo blagoslov vseh mož v cerkvi.

b/ ohrabrimo može, da letos prav oni dajo pobudo doma za večerno molitev – desetko rožnega venca ali običajna večerna molitev /vsak večer/

c/naj v tem tednu pridejo možje na skupno srečanje v župnišče – to bo pri nas v sredo 22. marca ob 18.3o – kdor želi lahko pride k sv. maši po maši pa bo srečanje v zakristiji – ogled filma Pogumni z manjšo zakusko in sproščenim pogovorom.

č/materinski dan – dan žena in mater bomo obhajali v soboto 25.3 pri večerni sv. maši. Takrat bo tudi blagoslov mater in vseh družin. Se že tudi pripravljamo na praznovanje.

 

Seja ŽPS – Škofljica

Tudi tokrat bomo govorili kar o dveh temah ki nam jih prinaša zvezek, prvi nosi naslov Luč v svetilniku pristanišča in druga tema Razsvetljeni s pogledom Jezusa Kristusa. Pogovor bo potekal o težkih situacijah v katerih se znajdejo družine v nerazumevanju, v ločitvah, ko sozakonec zapusti zakonca… Kako bomo pomagali zakoncem, ki jim je zakon razpadel? Seja bo v četrtek  16.3. 2017 ob 20 uri. Vsak na svoj način lahko pomaga.

 

Maša za starše in prvoobhajance

Najbolj pomembno in najlepše , kar se nekomu lahko zgodi je srečati Jezusa, ki nas ima rad, ki nas je odrešil, ki je za nas dal življenje. Hodimo, da bi srečali Jezusa. Jezusa srečujemo v molitvi, v branju sv. Pisma, pri sv. spovedi, sv. maši, ko delamo dobra dela. V vsem tem srečujemo Jezusa. Vabljeni na prvo srečanje, ki bo v torek 14.3. ob 18 uri.

 

Godovi in mašni nameni 13.3. – 19.3. 2017

pon. Leander……za + Mateja in Metka Primc, ob 18 uri

tor. Matilda…..v čast MB za zdravje, ob 18 uri

sr.  Placid…….za vse ++ Vitadoma, ob 15.3o –dom

                          za + Jožef Glad, ob 18 uri

čet. Hilarij…….za + Antona Hosta, 30 dan, ob 18 uri

pet. Patrik…......za + Anton Korevec, 30 dan, ob 18 uri

sob.  Ciril……...ob 9 uri za ++ starše Marolt

                           ob 18 uri za + Jožef Hrovat

ned. 3 postna….ob 8 uri za žive in mrtve farane

                          ob 10 uri za + Jože in ++ starše Anžič

»40 ur brez telefona« z njo želimo spodbuditi mlade, da vsak dan v postu za eno uro svojega prostega časa, med 19.oo in 20.oo izklopijo svoj mobilni telefon in ta čas porabijo za svoje odnose.