Misijoni - znamo deliti ?

Zvrst: 

 

 

 

 

 

Misijoni  -  znamo deliti ?

 

 

Jezus je beseda, ki jo je treba razglašati.

Jezus je beseda, ki jo je treba povedati.

Jezus je življenje, ki ga je treba živeti.

Jezus je veselje, ki ga je treba deliti z drugimi.

Jezus je mir, ki ga je treba podarjati.

Jezus je lačni, ki ga je treba nahraniti.

Jezus je nagi, ki ga je treba obleči.

Jezus je bolni, ki ga je treba zdraviti.

Jezus je zavrženi, ki ga je treba sprejeti.

Jezus je mali, ki ga je treba objeti.

Jezus je slepi, ki ga je treba voditi.

Jezus je nemi, ki mu je treba govoriti.

Jezus je drogiranec, ki mu je treba pomagati.

Jezus je zapornik, ki ga je treba obiskati.

Jezus je tujec, ki ga je treba sprejeti.

Jezus je ubogi, ki mu je treba priskočiti na pomoč.

Zame je Jezus moje vse nad vse.

 

 

Zakramenti – starši – birmanci

 

Zakramenti so izraz božje ljubezni. Zakramenti so tudi  učinkovito znamenje božje navzočnosti. Zakramente je postavil Jezus Kristus. Postavil jih je za vse priložnosti našega življenja. Dotikajo se vseh pomembnih trenutkov našega življenja. Ob prelomnicah našega življenja še bolj začutimo vrednost in dragocenost vere. Cerkev modro in s skrbjo spremlja vsakega posameznika na poti življenja – tako rekoč od zibelke do groba. Tako verni bratje in sestre prejemamo po teh zakramentih vedno večje zaklade božjega življenja in tako rastemo v ljubezni do Boga in ljudi.

 

Krst  

Krst je temelj celotnega krščanskega življenja. Postanemo ljubljeni otroci Boga in nova stvar. Prerojeni smo za nebesa in za krščansko življenje, za katero pa se moramo tudi sami truditi. Pripadamo Kristusu. Bog je z nami na poteh našega življenja. S tem smo tudi vključeni v Cerkev in po njej prejmemo tudi poslanstvo – naloge. Dar, ki smo ga prejeli pa ni samo zame ali za nas, ta dar izročamo tudi naprej. Ta dar nam je podarjen. Krst prejmemo, si ga nihče ne more podariti sam. Starši pogovorite se o tem z otroci. Kdaj je bil krščen, kje je prijel dar sv. krsta, čemu ste prosili za krst. Pogovor lahko poteka tudi o botru. Povabite botra naj obišče krščenca in krščenec naj se zahvali za  botru za to poslanstvo – nalogo… Vprašanja se lahko nadaljujejo, še posebno, če imate doma kakšen krstni album.

 

Birma

Kristjan v večji meri prejme milosti, saj so potrebne za življenje, ki vedno prinaša mladim nove izzive. Obenem pa birma tudi nalaga strožjo dolžnost, da kot Kristusove priče razširjajo in branijo vero. Starši otroke rodijo za svet, je pa tudi njihova naloga da jih vodijo k Bogu. To je misel največjega zahodnega cerkvenega očeta sv. Avguština. Tako je otrokom skupaj z življenjem podarjena tudi temeljna umeritev bivanja in gotovost dobre prihodnosti. V birmi se ta usmeritev še bolj okrepi s pečatom sv. Duha. Tudi tu si zastavimo vprašanja: kako smo sami doživeli birmo, kaj nam birma danes pomeni, kako uresničujem svoje  birmansko poslanstvo, kako pomagam svojim otrokom v prejemu sv. Duha. Kaj je zame pri tem pomembno?

Čudovita molitev – rožni venec

Imam navado, ki se bo komu zdela otročja. Nič ne de. Vsakemu človeku, ki ga srečam, posvetim kratko molitev.  Moj Bog prosim te za lastnika tega vozila, ki drvi mimo mene, za tistega, ki se tako grdo drži, za tistega, ki prižiga cigareto, za počasneža, ki se nikamor ne premakne…Oni ničesar ne opazijo. Vedo le, da so zapravili nekaj časa. Niso več taki kakor prej. Da vse hočem obogatiti. Vsakemu pripada delček molitve. Ob koncu obračuna bodo spoznali v se tiste molitve, ki jih je neki tujec opravil zanje. Čudili se bodo, da jim je molitev nekega sopotnika prinesla rešitev.

 

Krščevanje

Ker je krst – kot pravi papež Janez Pavel II, najpomembnejši dogodek v našem življenju, je prav, da ga delimo slovesno med sveto mašo na župnijsko krstno nedeljo. Vas starše vabim, da prijavite novorojene za krst, ki bo prvo nedeljo v mesecu novembru ob 10 uri. To boste najlažje storili po delavniški večerni maši.

 

Vabilo za učence 8 in 9 razreda

Na škofijski klasični gimnaziji tudi letos organiziramo  brezplačne raziskovalno- ustvarjalne delavnice za učence 8 in 9 razreda. Delavnice bodo potekale od 2. – 4.11. 2016 od 9 do 15 ure. Vmes bomo udeležencem pripravili tudi brezplačno kosilo. Vse podrobnosti in program najdete na plakatu A3 in si ga lahko ogledate v naši avli. Vsi, ki bi se radi prijavili se prijavite na naslov gimnazije: www.stanislav.si. Zelo priporočam!!

 

39 Evropsko srečanje mladih – v Rigi

Srečanje bo potekalo od 26.12. -2.1. 2017 in je namenjeno mladim od 16 – 35 let. Mednarodna izkušnja za mlade je zelo pomembna v spoznavanju tujih krajev, narodov in se učijo tudi strpnosti dialoga in širijo tudi obzorje svoje verske izkušnje. Marsikdo začne drugače urejevati svoje življenje po srečanju. Mlade pritegne tudi način molitve v občestvenost z Bogom. Mladi lahko preživijo ta čas z kristjani iz vse Evrope. Prijave sprejemamo do 28.11. Cena romanja je 209€ od tega je 149€ za prevoz in organizacijo, ta del se plača na TRR SKAMA 60€ je solidarnosti prispevek , ki se ga plača ob prihodu v Rigo. Več informacij na www.skam.si/esm. Ali tel. 01/426-84-77

Založba Družina – Spoštovani

Družina nam pošilja ponudbo paketov za obdarovanje ob sv. Miklavžu. So v ličnih vrečkah in so namenjeni otrokom. Paketi so dveh cenovnih razredov 9,90€ in 5,9o€. Oglejte si na oglasni deski.

So tudi knjižna darila za sodelavce – posamezna knjiga 3.99€. Priporočam – je to za odrasle.

 

Duhovna akademija TF

Zavod za vseživljenjsko duhovno rast in celoten razvoj. To je tudi namenjeno vsem v tretjem življenjskem obdobju – dodatno podporo , utemeljeno na krščanskem, katoliškem izročilu in duhovnosti. Pri tem bo posebna pozornost namenjena  rasti članov v odnosu do sebe, Boga, bližnjega in  družbe. Vpisnice dobite na pultu v avli. Več najdete na naslovu www.duhovna-akademija.si.

 

Spoved za praznične dni 28.10. ob 18 uri

Božje usmiljenje grešniku odpušča in božja dobrota prizanaša. Dogaja se tako, kot je Bog govoril po preroku Ezekielu: »Kakor resnično živim, nočem smrti grešnika, ampak, da se spokori in živi.« Na praznike se pripravimo duhovno – poskrbimo za lepoto svoje duhovne stavbe. Za spoved bodo na razpolago g. Šink, g. Laboda, g. Šket in g. Grošelj. Vabljeni.

 

Godovi in mašni nameni 24.10. – 30.10.2016

pon. Anton……za + Janez Podržaj, obl. ob 18 uri

tor.   Darja…….za + Antonija Gale, ob 19 uri Gum

sr.     Lucijan…..za + Franc Gruden, Klanec, ob 18 uri

čet.   Sabina……za + Marija, Jože Gruden, obl. ob 18 uri

pet.   Simon…….za + Ivanka Skubic, ob 18 uri

sob.   Mihael……za + Bernard Bradač, obl. ob 18 uri

ned.  31 ned. …..ob 8 uri za žive in mrtve farane

                            ob 10 uri za ++ Henigman in Drstvenšek

 

Maše na dan Vseh svetih pri nas – ob 9 uri in ob 14 uri.

Prinesite nam znamke iz pisem – darujemo za misijone.