Na Jezusovem magnetnem polju

Zvrst: 

                     NA  JEZUSOVEM   MAGNETNEM 

                                 POLJU

 

Te dni bodo naši prvoobhajanci pristopili k mizi Kruha večnega življenja. Vse slavje in praznovanje naj bo usmerjeno v dejstvo, da so otroci božji ljubljenci in da se bodo tudi sami trudili do bodo živeli v velikem prijateljstvu z Jezusom in Marijo, da bodo živeli v bližini Jezusa – njegovega magnetnega polja. Jezus jih privlači. Preberimo, kaj piše v Janezovem evangeliju 12pog. od 22 – 33 vrstice.

Grki bi radi videli Jezusa – to je njihova želja, ki jo izrečejo Filipu, Jezusovemu prijatelju. Tudi ti izrazi svojo željo, da bi videl Jezusa, da bi ga srečal, da bi ga vedno bolj poznal, da bi bil vedno bolj tvoj prijatelj. Kaj boš odgovoril, če nekdo pride  k tebi s prošnjo, da bi poznal Jezusa? Ali si prijatelj, ki drugim zna govoriti o Jezusu, ali pa jih le zmedeš in to je vse?

Jezus govori o svoji smrti na križu, bo seme, ki umre – Zahvali se Gospodu, ki se spopade s tem strašnim trenutkom v vsej velikodušnosti in nam tako pokaže, kako nas ima rad.

Seme, ki umre se iztroši. Mora postati  tudi način tvojega življenja, darovati svoje lastno življenje. Prosi, da bi znal izgubiti svoje življenje, da bi ga znal podariti. Tisti, ki po Jezusovem vzoru postane služabnik, mu je podoben in živi tako, kot je živel Jezus.

Povzdignjen  z zemlje – to je trenutek križanja, je pa tudi trenutek, ko se Jezus dvigne v nebo. Jezus se ne dvigne, da bi bil uničen, temveč, da bi služil.

Vse bom pritegnil k sebi – s svojo ljubeznijo priteguje k sebi. To je magnetno polje, v katero moramo zaiti in se prepustiti, da nas pritegne. Jezus je magnetni pol. Treba je iti proti centru privlačnosti, proti Jezusu.

 

TOREJ STE RAZUMELI?

 

1/Obstaja magnetno polje – tvoje življenje; obstajajo različni magneti, ki te poskušajo očarati, da bi te pridobili, pritegnili k sebi, da bi te zgrabili, da bi postal njihov.

 

2/V to polje je vstopil tudi Jezus. On je največji, najmočnejši in najlepši magnet, ki nas privlači v polje svoje ljubezni.

 

3/Jezus nas privlači s križa, na katerega je bil povzdignjen.

 

4/S križa je na delu nepremagljiva in vseprivlačna ljubezen, ki je navzoča v evharistiji.

 

5/Prepustiti se moramo tej ljubezni, pustiti, da nas očara; gre za to, da se upremo nepristnim in ničvrednim magnetom, ki nas skušajo zasvojiti, pritegniti. Nadalje gre za to, da odpravimo v sebi vsako oviro, ki onemogoča, da bi nas Jezus privlačil k sebi. Potrebno se je spreobrniti, pustiti, da nas pritegne središče. Spreobrnjenje pomeni zapustiti vsako pot, ki te razdvaja, in pusti, da te pritegne središče.

 

Molitev:

Pritegni me k sebi Gospod.

Odtrgaj me od vsega,

na kar sem napačno navezan,

odtrgaj me od vsega,

kar zavaja moje srce in ga drži vklenjeno,

iztrgaj me lažnim magnetom.

Pritegni me k sebi Gospod.

Želim vstopiti v tvoje magnetno polje,

kjer je na delu tvoja moč.

Pritegni me k sebi Gospod,

s križa me pritegni k sebi.

S svojo nepremagljivo ljubeznijo me pritegni k sebi.

Po evharistiji, ki je najmočnejša privlačna sila,

me pritegni k sebi.

Daj mi moči,

da se bom vedno bolj bližal tebi.

NCNG - + JANEZ  RUGELJ

Smrt ima dvojno obličje: je obenem sovražnik in prijatelj, konec in začetek, zaton in vzhod, ruši in gradi, je odhod in vrnitev domov… Tisti, ki verujejo v Kristusa so na poti življenja, tisti, ki ne verujejo so na poti pogube. Z rajnimi smo povezani v dobrih delih, v molitvi, z daritvijo sv. maše…Ob pogrebu Janeza so darovali za maše in za potrebe cerkve: Martinovi iz Lanišča, Pavel Repar z družino in Cibrovi iz Ahlinove ulice. Mnogi ste darovali ob maši za + Janeza. Vsem se zahvaljujem za darove. Vsemogočni vam bo povrnil z časnimi in večnimi darovi.

 

Koristno za na grob

Velikokrat ima težave z vetrom na grobovih. Velik tega kar stoji pokonci podira – vaze s cvetjem, sveče, rože in še kaj. Franci si je domislil preprosto in enostavno varovalo za svečo.  Drobno železno palčko zasadite v zemljo, postavite svečko v majhen krožnik in na vrhu je pripravljen še pokrovček ki pritisne pokrivalo svečke navzdol. Lahko si to ogledate v kiosku. Svečke bodo bolj gotovo ostale na svojem mestu in tudi dogorele bodo lažje. Naročite v kiosku.

 

Šmarnice v letu 2015

Za odrasle je šmarnice napisala sestra skupnosti Emanuel. Ko obhajamo leto posvečenega življenja nam je hotela Marija Krebelj približati pričevanje posvečenih oseb. Hoče nam prikazati lepoto in izziv popolne predanosti Kristusu. Napisala je že kar nekaj knjig, npr. Navdih večnega, Kosmata vest…Vsak dan bomo slišali novo zgodbo in dobili nove spodbude za naše krščansko življenje.

Otrokom pa bomo prebirali šmarnice z naslovom – Drobni koraki velikih junakov. Mali junaki se vsak dan srečujejo v šoli, na igrišču in tudi pri šmarnicah. Trudijo se, da bi bili čim boljši. To jim vedno ne uspe. Skupaj pri šmarnicah rešujejo stvari z kaplanom. Kako bi to rešil Jezus. Kakšen zgled so nam svetniki. Bi lahko tudi mi postali podobni njim?

Vabljeni k šmarnicam starejši, mladi in mlajši. Mladi potrudite se in se po maši igrajte pred cerkvijo ali na igrišču z otroci. S tem boste veliko storili za župnijo.

 

Počitnice za birmance bodo v tem tednu, ki je pred nami – do 14. maja.

Spoved za prvoobhajance

Vse starše vabim, da se vključijo dejavno v neposredno pripravo  na važne trenutke njihovih otrok, najprej z obilno molitvijo  v teh dneh. Vabim vas, če je le mogoče, da pridete od četrtka naprej tudi z prvoobhajancem k sv. maši in pri maši sodelujete. V četrtek bo spovedovanje otrok od 17.3o. Ta dan podarite otroku kakšno majhno pozornost, da ga bo imel v lepem spominu. Naj bo v nedeljo naš skupni praznik pod geslom – Kruh življenja. Slovesnost prvega sv. obhajila bo ob 10 uri. Lepo vabljeni.

 

Čiščenje cerkve je po dogovoru s starši.

 

Srečanje zakonskih jubilantov /17.5. ob 10 uri/.

 

Komisija za prireditve – 6.5. 2015 ob 20 uri.

Hitro se bliža župnijski dan. Bo prvo nedeljo v mesecu juniju. Zato vse člane vabim na pogovor v sredo ob 20 uri v zakristiji. Pridite z novimi načrti in idejami!

 

Godovi in mašni nameni  4.5. – 10.5. 2015

pon. Florjan……za + Marija Gruden, Prim. ob 19h

tor.   Katarina….za + Alojzij Kastelic, ob 19h

                           za + Antonija Gale, obl. ob 20h Gum.

sr.    Dominik….za + Vida Zaletel, obl. ob 19h

čet.  Flavija….....za + Jožef Anžič, ob 19 uri

                            za + Ani Lah, obl. ob 20h Gum.

pet.  Viktor……..za + Janez Zagorc, obl. ob 19h

sob.  Izaija……...v zahvalo MB, ob 19 uri

ned.  6 vel. ned…ob 8 uri za žive in mrtve farane

                             ob 10 uri za + Henrik Zgonec, obl.

 

Srečanje za starejše bo v ponedeljek po večerni maši. Dobimo se v zakristiji. V torek je srečanje za biblično skupino. Sreda je posebej povezana z molitvijo. V soboto bodo skavti dali obljube na Kureščku. Lepo vabljeni na to prisrčno prireditev!

 

V nedeljo boste svoj dar namenili za socialno zavarovanje duhovnikov. Vsem darovalcem že vnaprej iskrena zahvala.