Nismo sami

Zvrst: 

 

 

 

 

 

Pred nami je leto priprave na misijon. Danes vam posredujemo molitev, ki jo bomo molili pri vsaki sveti maši. Vse vas verne brate in sestre in vse ljudi dobre volje prosimo, da jo molite vsak dan tudi doma v družini. Misijon je namenjen predvsem družini, pod geslom  NISMO SAMI. Molitev so sestavile  redovne sestre klarise iz Nazarjev in so nam tudi obljubile molitveno pomoč za uspeh misijona.

 

Vsemogočni večni Bog

Častimo Te in se Ti zahvaljujemo, ker si večna

Ljubezen, ker si nas ustvaril in po Kristusu

odrešil. Hvala, ker si vedno z nami in nikdar

nismo sami!

 

Tebi izročamo in posvečamo vse, kar smo in

kar imamo.

 

Ponižno Te prosimo za sveti misijon v naši

župniji, da bi po navdihih sv. Duha

obrodil v nas, zlasti v naših družinah,

čim več duhovnih sadov.

 

Dobrotljivo varuj našo mladino pred vsem

hudim in ji pomagaj, da se dobro pripravi na

 življenje in odgovornosti. Iz njenih vrst

 milostno obudi nove duhovne poklice.

 

Vodi naše matere, da bodo – po vzoru svete

Božje Matere Marije – dobre žene svojim

 možem in skrbne vzgojiteljice svojim otrokom.

 

Spremljaj naše očete, da bodo – po vzoru

svetega Jožefa – ljubeči možje svojim ženam,

svojim otrokom pa trdna opora v veri in

spolnjevanju Božje volje.

 

Blagoslavljal in poživljaj bolne, trpeče,

ostarele in vse naše župnijsko občestvo,

 da bi bili kot oaza miru in svetosti življenja

ter luč, sol in kvas…

 

Naj se zvesto udeležujemo svete maše in

redno molimo, da bomo rasli v ljubezni do

Tebe, Evharistije in Marije in tako črpali moč  

za delo in pomoč drugim. Naj tako – kot zvesti

 kristjani in  kleni Slovenci – pogumno pričamo

zate, nekoč pa dosežemo večno blaženost v

nebeškem kraljestvu!

 

Gospod ostani z nami – in ne dopusti,

da bi se kdaj ločili od Tebe!

 

To Te prosimo po našem Gospodu Jezusu

Kristusu, Tvojem Sinu, ki s Teboj v občestvu

Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj.

Amen.

 

 

 

Sveta  Družina , varuj nas!

 

Slovanska blagovestnika,

sveta brata Ciril in Metod,

prosita za nas!

Na predlog ŽPS

Na predlog ŽPS smo v kapeli postavili stojalo in na stojalu so postavljene slikanice, zgodbice in majhne knjižice za najmlajše. Najmlajše, če vam dragi starši delajo težave jih lahko pospremite v kapelo in jim s stojala vzamete kakšno knjižico, jim kaj spregovorite ali pa si otrok ogleduje slike, risanko, podobe… Vi lahko spremljate sv. mašo po zvočniku, ki je nameščen tudi v kapeli. Imate pravico pristopit tudi k sv. obhajilu. Z otrokom lahko pridete tudi nazaj v cerkev kadar želite. Naj nam bo ta predlog v pomoč, prav tako tudi otrokom. Navajajmo otroke  in vse verne na redno nedeljsko mašo.

 

Adventni venčki

Veliko venčkov so pripravili sodelavci naše Karitas za vas. Postavljamo jih v dom, kjer nas spominjajo na poseben čas v letu – božji Sin prihaja na svet, postavljamo jih tudi na vhodna vrata kot pozdrav tistim, ki prihajajo k nam, postavljamo jih tudi na grobove naših rajnih bratov in sester, tudi z njimi želimo doživljati ta pomemben čas priprave na božič. Venček je lepa poživitev našega doma v teh zimskih dneh in dolgih večerih – z zelenjem in svojim okrasjem. Za nas kristjane pa je to še en lep poziv k molitvi – hrepenimo po tistem, ki prihaja saj prinaša smisel, prinaša luč, veselje, upanje, ljubezen, odrešenje. Ob prvi svečki, ki gori  in sveti v temi nas bogati in nas povezuje. Ob večerih si vzemimo nekaj časa za družinsko molitev, molimo za uspeh sv. misijona v naši župniji.

 

Za otroke – tabernakelj

V teh dneh boste prejeli kartone in iz njih boste lahko sestavili tabernakelj, ki je podoba našega tabernaklja v cerkvi. Povabili boste otroci svoje starše, da vam pomagajo. Ni potrebno, da prvi večer naredite vse. V tabernaklju hranimo Najsvetejše. To boste opazili tudi vi, ko boste naredili vse, na vratcih, katere boste odpirali, pa je na notranji strani napisana krajša molitev, ki jo boste lahko vedno molili, kadar boste gledali sv. Rešnje telo v monštranci. V tabernaklju boste lahko shranili tudi svoje lepe podobice, boste tudi sami napisali kakšno molitev in so spravili k Jezusu, napisali boste tudi kakšno prošnjo ali pa zahvalo. Jezus bo vesel vaših molitev in vaših prošenj in zahval. Kaj več pa drugič.

 

 

S kolesom čez Severno Ameriko

Kolesarsko pot po Severni Ameriki v drugi polovici aprila sem začel v Los Angelesu, na zahodni obali ZDA. Doživel sem vročino Doline smrti in videl čudoviti Grand Canyon ter imel zimske razmere v Skalnem gorovju. Prek Detroita sem pot nadaljeval v Kanado, kjer sem v Torontu obiskal sorodnike in si ogledal dirko formule ena v Montrealu. Po 52 dneh in 4.500 km na kolesu sem pot sklenil v mestu Quebec, na vzhodu Kanade. Spregovoril nam bo svetovni popotnik v ponedeljek zvečer ob 18.3o v zakristiji Poslušalci in gledalci lepo vabljeni. Veselimo se srečanja.                                              Aleš Juvanec

 

V adventu sprejmite Marijo na svoj dom in jo skupaj s sosedi počastite!!

Obisk sv. Miklavža v naši župniji

Kakor vsako leto tudi tokrat Miklavž ne bo obšel naše župnije. Tako kot lansko leto bo tudi letos obiskal posamezne vasi in kraje. Na predvečer praznika, ga ob napovedani uri pričakujte na dogovorjenem mestu. Miklavž bo pozdravil vse in tudi vsakemu ponudil vsaj majhno pozornost, seveda tudi otrokom, če so bili dovolj pridni. Kdaj in kam pride sv. Miklavž:  Gumniški vrh ob 15.3o, Drenik ob 16.oo, Gorenje Blato 16.15, gumnišče 16.3o, Glinek 16.45, Zalog 17.oo, Klanec 17.1o, dom starejših občanov Škofljica 17.25, Reber 17.45; Lanišče 18.oo, Šmarska cesta 18.10, Mijavčeva 18.25, Albrehtova18.4o Ravenska 18.55, na prostoru pred čistilno napravo 19.2o, dom Barje 19.3o, Ahlinova 19.45. Pričakujmo ga in pospremimo z veseljem. Vsem želim lepega in veselega srečanja z Miklavžem.

 

Prva sreda v mesecu – molitev

Zbrali se bomo po maši ob 18.3o v kapeli in molili do 19.00ure. Molivci lepo vabljeni. Molitev je vedno aktualna in živa in vedno prinaša božji blagoslov v življenje. Najprej bomo molili po namenu sv. očeta Frančiška – da bi ostareli ob podpori družin in krščanskih občestev svojo modrost in izkušenost uporabili za širjenje vere in vzgojo novih rodov, druga prošnja naj bo za duhovno obhajanje božičnih praznikov, za mlade, da bi se v duhu evangelija odgovorno pripravljali na življenjske naloge. Lepo vabljeni molivci.

 

Na današnjo nedeljo ste svoje darove namenili za slovenski in župnijski Karitas. Hvala vsem dobrotnikom.

 

Bolnike bom obiskal v bližini božičnih praznikov. Novi se oglasite.

 

Godovi in mašni nameni  4.12. – 10.12. 2017

pon. Barbara……za + Amalija, Rudolf  Kovačič, obl, ob 18h

tor.   Sava………za + Anton Hosta, ob 7.3o zj.

sr.  Miklavž…….za + Kristina, Stane Stolnik, obl. ob 18 uri

čet.  Ambrož……za + Janez Belcijan, 30 dan, ob 18 uri

                         za + Leopold in Ana Marinčič, Gum, ob 19h

pet.  BSDM……..ob 9 uri za + Hilda Kraškovic

                              za + Jožica Fabijan, obl. ob 18 uri

sob.  Valerija…….za + Marija in Jože Gruden, ob 18 uri

ned.  2 adv. ned….ob 8 uri za žive in mrtve farane

                               ob 10 uri za + Alojzij Švigelj, obl.

Opozarjamo na nevarnosti zaradi snega, zdrs, s strehe, led…