Oznanika za 19 nedeljo med letom

Zvrst: 

Vera je dar Boga. Človek sam sebi ne more dati tega dragocenega daru. Moramo za ta velik dar tudi sami delati in se za to truditi.

 

Godovi:

V pon. sv. Maksimiljan Kolbe, duh. in muč; v torek slovesni zapovedani praznik Marijino Vnebovzetje ali Veliki šmaren. Sv. maša bo na praznik ob 8 in ob 10 uri. Marija je šla v slavo v nebesa. Vabljeni na zapovedani praznik  k sv. maši. Po maši se bomo posvetili Mariji sami in ves slovenski narod. V sredo goduje sv. Rok – spokornik; v četrtek Evzebij pp in muč; v petek Helena  - cesarica in v soboto sv. Janez Eudes, duh.

Danes teden bo 20 ned. med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Ali v Jezusu prepoznavamo Boga Očeta – je za nas to dejstvo in resnica. Vabljeni.

 

Sv. maše:

pon. za + Lado Dolinšek, obl. ob 19 uri

tor.   ob 8 uri za žive in mrtve farane

        ob 10 uri za + Ivanka Volkar, obl

sr.    za ++ priporočene v molitev, ob 15.30 v domu SOŠ

        za + Branko Tomažič, ob 19 uri

čet.   za + Marija Hočevar, 7 dan, ob 19 uri

         za ++ Erjavec, Gum, ob 20 uri

pet.  za + Frančiška Kocjan, obl ob 19 uri

sob.  za + Ernest Fabijan, ob 19 uri

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

         ob 10 uri za + Jožefa Pene, obl.

 

Od jutri dalje bo maša ob delavnikih ob 19 uri.

 

Starši prijavite otroke za krst, ki bo prvo nedeljo v septembru.

 

V nedeljo se bo pričel letošnji oratorij z geslom Dotik nebes. Otroci bodo spoznavali in odkrivali Jezsovo mamo Marijo in našo največjo priprošnjico pri Bogu. Začne se ob 14 uri.

 

Vpisovanje otrok v prvi ali višje razrede veroučne šole bo v četrtek in petek  /24 in 25 avgusta/. Dopoldne od 9 do 11 ure in popoldne od 17 do 18 ure. Starši prinesite seboj kakšen dokument. Starši vzgajajmo otroke v duhu krščanstva. To je temelj življenja.

 

Sprejmite Fatimsko Marijo na svoj dom. Molimo za mir. Učimo mladi rod hoditi z Marijo za Jezusom in pokažimo jim veliko vrednoto molitve.