Oznanila

Zvrst: 

19   N E D E L J A     M E D     L E T O M     -     10.8. 2014

 

Gospod reši me – prosi Peter Jezusa, ko nima več trdnih tal pod seboj. Kaj storimo mi ? Koga prosimo pomoči, na koga ali na kaj se obrnemo?

 

Godovi:

Jutri je god sv. Klare, device; v tor. Ivana Šantalska, redovnica; v četrtek sv. Maksimiljan Kolbe, duhovnik in mučenec; v petek slovesni zapovedani praznik Marijino Vnebovzetje ali veliki šmaren. Sv. maša bo na zapovedani praznik ob 8 in ob 10 uri. Ta praznik nam utrjuje upanje na posmrtno življenje. Po maši bomo molili posvetilno molitev slovenskega naroda nebeški materi Mariji. Vabljeni k maši na slovesni zapovednai praznik. V soboto goduje sv. Rok – spokornik. Ta dan doma ne bo svete maše.

Danes teden bo 20 navadna nedelja med letom. Mašo bomo darovali  ob 8 in ob 10 uri. Vera poganske žene preseneti samega Jezusa. Vabljeni, da poživimo odnos z Odrešenikom.

 

Sv. maše:

pon. za + Amalija Kovačič, ob 20 uri

tor.   za + Jožef in Ano Janežič iz Malega vrha in

               + Ljudmilo Sattier, ob 20 uri

sr.    za ++ priporočene v molitev, ob 7.3o zj.

čet.   za + Lado Dolinšek, ob 20 uri

pet.   ob 8 uri za žive in mrtve farane

        ob 10 uri za + Alojz  Kastelic

sob.   doma ne bo sv. maše

ned.   ob 8 uri za žive in mrtve farane

         ob 10 uri za + Jolanka Mevlič

 

Sodelavci Karitasa in vsi ki ste se prijavili za romanje in poučni izlet v soboto, avtobus ima odhod ob 12.3o izpred cerkve na Škofljici. Pot nas bo vodila v Moravče, na Limbarsko goro, na Geoos, grad Tuštajn in v gladališče Studenec, kjer si bomo ogladali veseloigro V dolini tihi... Vabljeni. Vse stroške bomo povrnili na avtobusu.

 

Prihodnjo nedeljo se bo v naši župniji začel letošnji oratorij z naslovom Na tvojo besedo. Starši svoje otroke pripeljite ob 14 uri in bodo ostali do 16 ure. Drugi dnevi pa bodo otroci lahko prišli ob 7 uri zjutraj do 15 ure. V sredo bo krajši izlet v naravi. Zaključek bo v nedeljo z sv. mašo ob 10 uri. Vsak udeleženec plača 20 € drugi pa 15 €. Prijave so še mogoče.

 

Starši priglasite otroke za krst, ki bo prvo nedeljo v mesecu septembru.. Pogovarjajte se o tem čudovitem zakramnetu, ki daje božje življenje. Seboj prinesite rojstni list in družinsko knjižico, če jo imate

 

Hvala ženam in dekletom za čudovito in obilno pecivo ob mojem praznovanju 40 letnice mašništva. Bog plačaj.

 

Družina in Misijonska obzorja v avli na pultu.