Oznanila 23.7. 2017

Zvrst: 

 

Jezus nam govori o svojem kraljestvu pri Očetu. Poslušalci ne sprejemajo njegove razlage. Radi bi Davidovo kraljestvo ali pa zemeljsko kraljestvo brez  Rimljanov.

 

Godovi:

V pon. goduje sv. Krištof, zavetnik popotnikov, romarjev; v torek goduje sv. Jakob – starejši, apostol; v sredo sv. Joahim in Ana – starši device marije; v četrtek Gorazd in Kliment; v petek Viktor – papež; v soboto sv. Marta – Lazarjeva sestra.

Danes teden bo 17 nedelja med letom in v župniji bomo obhajali zunanje praznovanje Krištofove nedelje. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Pri obeh mašah bodo sodelovali sodelavci  zavoda Varna pot. Vabljeni.

 

Sv. maša:

pon. za + Ernest Fabijan, 30 dan, ob 20 uri

tor.   za + Janez Korošak, ob 7.3o zj.

sr.   za + Franc Talijan, ob 20 uri

čet.  za + Ani Erjavec, obl. ob 19 uri na Gum.

        za + Jože Žužek, ob 20 uri

pet.  za + Marija Žnidarič, 30 dan, ob 20 uri

sob.  za + Ivanka Golobič, ob 20 uri

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

         ob 10 uri za + Marija Okoren

 

Ker nisi sam – Zavod varna pot prihajajo v nedeljo 30 julija. Vabljeni.

 

5 avgusta nas vabi župnijska Karitas na duhovno in študijsko romanje v okolico Lukovice pri Brdu. Odhod ob 13.3o izpred župnišča. Za zvečer si vzemite primerna oblačila za gledališče, primerno vremenu tistega dne. Ogledali se bomo tudi Finžgarjevo dramo Divji lovec. Nekaj mest je še prostih.

 

V nedeljo bo na razpolago tuj spovednik. Vabljeni k spovedi tudi  mladina, veroučenci. Zakramneti pomagajo k bogatemu življenju po veri.

 

V nedeljo bo blagoslov vozil po obeh mašah – tudi popotnikov, romarjev in šoferjev.

 

Vsak petek imamo polurno češčenje pred Najsvetejšim ob 19.3o. Bog odpira svojo dlan če ga prosimo. To je čas srečanja, ki je za nas blagoslov in Bog se skloanja k nam. Čatilci in molilci lepo vabljeni.

 

Tednik Družina – prinaša veliko zanimivega branja tudi za mlade.

 

Vabljeni k maši ob nedeljah in ob delavnikih. Bog želi sprejeti naša bremena, če smo mu jih pripravljeni predati. Naj bo maša za nas središče tedna in verskega življenja.