Oznanila

Zvrst: 

 

Kdo je ta in ta, se večkrat vprašujemo. Mnogokrat pa gremo mimo mnogih in se nti ne vprašamo. Se vprašamo, kdo je Jezus Kristus. Morda tudi to vprašanje postavljamo ob stran?

 

Godovi:

Jutri goduje Ludvik IX, kralj; v sredo sv. Monika; v četrtek sv. Avguštin, v petek Mučeništvo Janeza Krstnika in v soboto sv. Feliks, muč.

Danes teden bo 22 nadelja med letom Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Peter Jezusa odvrača od trpljenja in križa in Jezus ga zavrne in mu celo nakaže, da je to edina pot rešitve. Kako bomo mi razumeli ta Jezusov klic? Vabljeni.

 

Sv. maše:

pon. za + Ludvik in Frančiška zakrajšek, obl. ob 19 uri

tor.   za + Franc Gruden, Klanec, ob 19 uri

sr.    za + Alojzija Rupnik, ob 7.3o zj.

čet.  za + Milan Lipovec, obl. ob 19 uri

       za ++ Boboen, Gum. ob 20 uri

pet.  za + Janez, Antonija Skubic, ob 19 uri

sob.  za + Nežka Šavvs, 7 dan , ob 19 uri

ned.  ob 8 uri za žive in mrtve farane

        ob 10 uri za + Milan Lipovec

 

Starši priglasite otroke za krst, ki bo prvo nedeljo v mesecu septembru. Seboj prinesite rojstni list in družinsko knjižico. Z veseljem se pripravljajmo na prejem božjega daru sv. krsta, ki odpira vrata v večno življenje. Vabljeni.

 

Z sv. mašo se končuje letošnji oratorij – Na tvojo besedo Gospod. Hvala vsem animatorjem in vsem, ki ste pomagali pri oratoriju.

 

Letošnje župnijsko romanje bo v soboto 6. septembra v Ludbreh pri Varaždinu. Odhod bo ob 7 uri. Ob 11 uri bo sv. maša v svetišču v Ludbregu. Potovali bomo preko Celja, Ptuja, Ormoža, Varaždina v Ludbreg. Priložnosti bo veliko za lepo romanje. Vabljeni. Prijavite se v župnijski pisarni.

 

Starši, vpišite otroke v prvi razred verouka. Reden vpis je že bil pretekli teden. To lahko storite v tem tednu po večerni maši. Seboj prinesite družinsko knjižico ali izpisek iz krstne knjige, kjer je bil otrok krščen.

Spored verouka je na oglasni deski v avli in zunaj na oglasni deski. Poglejte starši in otroci skupaj.

 

Srečanje na Kureščku bo v nedeljo ob 16 uri.. Slovesnost bo vodil ljubljanski pomožni škof  Anton Jamnik. Vabljeni.