Oznanila

Zvrst: 

18   N E D E L J A     M E D     L E T O M    -    2.8. 2015

 

Lakota je huda stvar, pa naj bo telesna ali duhovna. V obeh primerih človek zelo trpi – telesne bolečine in nesmisel življenja.

 

Godovi:

V pon. Lidija – žena sv. pisma; v tor. Janez Vianej – arški župnik; v sredo Marija Snežna; v četrtek Jezusova spreminitev na gori Tabor – praznik; v petek Sikst II pp. In ta dan je tudi prvi petek v mesecu – vabljeni k češčenju, maši in zakramnetom; v soboto goduje sv. Dominik – red. ustanovitelj dominikancev.

Danes teden bo 19 nedelja med letom. Sv. maša bo ob 8 in ob 10 uri. Jezus je za nas postal kruh življenja. Jezus nas vabi, da se povežemo z Njim. Zato se združimo tudi pri sv. maši. Vabljeni.

 

Sv. maše:

pon. za ++ iz družine Vodopivec, ob 20 uri

tor.   za + Jožef Hrovat, ob 19 uri na Gum.

sr.    za + Hilda Kraškovic, 30 dan, ob 20 uri

čet.   za ++ Mazi, ob 20 uri

pet.   za + Vida Štancar, obl. ob 20 uri

sob.   za + Ciril Smole, ob 20 uri

ned.   ob 8 uri za žive in mrtve farane

          ob 10 uri za + Ljudmila Kraškovic

 

Hvala za darove ob Krištofovi nedelji. Bog plačaj!

 

V sredo vabljeni k polurni molitvi. Je prva sreda v mesecu. Zbrali se bomo ob 19.3o pred sv. mašo v cerkvi. Molili bomo  - da bi mogli zaporniki zgraditi svoje življenje na temelju človekovega dostojanstva – da bi ločeni zakonci našli razumevanje v družbi in cerkvi, da bi se znali približati in odpreti  ubogim, bolnim in zapostavljenim, h katerim nas vabi tudi papež Frančišek. Vabljeni k molitvi.

 

V petek bom na domovih obiskal nekatere naše bolne brate in sestre.. Prijavite se tudi novi.