Temeljni pomen zakonske zveze

Zvrst: 

 

 

 

 

 

TEMELJNI   POMEN   ZAKONSKE     ZVEZE

 

III/ Mama in oče med seboj nista zamenljiva in spolnost ni nepomembna za starševstvo. Tisti, ki zagovarjajo tako nasprotujočo si trditev, bi morali dokazati. Otroci pri razvoju spolne identitete potrebujejo pomoč in vodstvo. Homoseksualna razmerja pa to nalogo zelo otežujejo, saj ne omogočajo, da otrok razvije enakovreden odnos do ženskega in moškega spola. Matere in očetje imajo pri razvoju otroka vsak svojo edinstveno vlogo.

IV/Ukinitev zakonske zveze med možem in ženo potiska očete na obrobje. Ko se rodi otrok je mati vedno nekje blizu, očetje pa so z majhnim otrokom manj povezani. Namen zakona je tudi povezati moža, otroka in ženo v skupnost. Drugačna zveza pa to zvezo jemlje kot ne pomembno. Vse to bo povzročalo velike težave.

V/ Pandorina skrinjica  umetne oploditve. Otrok ni pravica nikogar. Otroci namreč niso predmet. Otroci so osebe, ki imajo sami pravice. Družba ni svobodna, če ljudje pridejo na svet kot predmet tehnologije in ne odnosa med žensko in moškim. Uporaba darovanega semena in jajčec pri postopku oploditve nujno pomeni, da je otrok odtujen od mame ali od očeta ali celo od obeh staršev. Otroka se spreminja v »tržno blago«.

VI/Ukinitev zakonske zveze ženske in moškega dotika. Nekatere države so ukinile zakonsko zvezo, postavile kot skupnost dveh oseb. Zakonsko zvezo, ki je usmerjena v dobrobit otrok spreminjajo v zakonsko zvezo, ki je usmerjena k odraslim. Sodniki, ki so uvedli zakonsko zvezo homoseksualnih razmerij v Iowi v ZDA so svojo odločitev argumentirali z ideološkimi pogledi, ki nimajo nobene podlage, ne v pravu, ne v znanstvenih raziskavah  npr: »Raziskave…kažejo, da tradicionalna ideja, da otroci potrebujejo mater in očeta, ki jih bosta vzgojila v zdrave, uravnovešene odrasle, temelji bolj na stereotipu, kot pa na čem drugem« To ne drži!

Tako aktivistično sodstvo lahko pripelje do družbenega kaosa. Po tem bi se lahko šteli v zakonsko zvezo tudi sostanovalci v študentskih domovih in člani istega kluba. Če bomo dopustili, da bodo aktivisti do konca opravili svoje delo, bo ob zakonske zveze ostal le še vladni register prijateljev.

VII/ Ukinitev zakonske zveze med ženo in možem  ne priznava pomena mame in očeta. Razglasitev homoseksualnega razmerja za zakonsko zvezo sistematično odpira vrata primerom, ko bodo otroci v pravnem smislu imeli  več kot dva skrbnika, kot je to že na primer v Kanadi. Ukinitev zakonske zveze žene in moža sistematično postavlja mamo in očeta v enak pravni položaj z vsemi drugimi odraslimi, saj temelji na predpostavki, da mama in oče za otroka nista ne pomembna, ne potrebna. Namesto biološkega načela se s tem postavlja načelo proste presoje o otrokovih skrbnikih. S tem pa se izjemno povečuje  vloga države v družinskih odnosih ter s tem vdorom  povezane težave, predvsem v škodo otrok. Ukinitev zakonske zveze žene in moža ruši pravno načelo, da ima otrok pravico do odnosa z očetom in z mamo. Ukinitev zakonske zveze žene in moža ter pomena mame in očeta za otroka bo privedlo do ločitev  otrok od očeta ali od mame, ali celo od obeh staršev, vendar ne zaradi izrednih okoliščin ampak  sistematično, načrtno in vnaprej. Posvojitev mora biti urejena tako, da otroku zagotavlja mamo in očeta, ki ju je izgubil, ne pa, da odraslim daje otroka, ki ga ti hočejo.

VIII/ Ukinitev zakonske zveze žene in moža daje moč državi in zmanjšuje svobodo posameznikov in civilne družbe. Ukinitev zakonske zveze pomeni ukinitev najbolj naravne človeške skupnosti. Država, ki je ustvarila zakonsko zvezo oseb istega spola, bo morala taki zvezi zagotavljati otroke. Zakonska zveza med možem in ženo pa je sama in edina rodovitna. Različne organizacije, ki so pod okriljem verskih skupnosti, npr. šole, združenja, ki posredujejo pri posvojitvah in programi za pripravo na zakon, bodo postale odvisne od vladnih odlokov. Katoliška združenja za pomoč pri posvojitvah v Massachusettsu in Washingtonu, DC so že zaprla svoja vrata. Vlada Quebeca je od menionitov zahtevala, naj peščico otrok  v svoji mali podeželski šoli učijo, da je istospolna usmerjenost normalna. Menioniti pa so to zavrnili in po zadnjih informacijah razmišljajo , da bi raje odšli iz Quebeca, kot pa da bi svoje otroke prepustili učenju, ki ga zapoveduje provincialna oblast. Razglasitev homoseksualnega razmerja za zakonsko zvezo pomeni, da država izvaja sovražni prevzem družin in civilne družbe. S tem pa se uvaja družba nesvobode.

Mama in oče, ki svobodno odločata o rojstvu otrok  sta temelj svobode v družbi.

 

Preberite oba članka v tedniku Družina – na drugi strani št. 50/15. Hvala.

Starši na referendumu zaščitite  otroke!!

Spoved ob božiču

Spoved za kristjana ni žalosten , ampak vesel dogodek. Pomeni nov začetek. Niti sodnik niti psiholog ne moreta reči: »Jaz te odvežem tvojih grehov…«, kot to lahko stori duhovnik v spovednici v moči svoje službe. Grehi v spovednici niso samo odpuščeni, ampak celo izbrisani. Kar je ležalo na vesti, je izmito, zato se lahko človek neobremenjen in lahkega srca spet popolnoma preda dobremu. Spoved je trenutek najbolj intimnega srečanja z Bogom, ki se prav v odpuščanju razodeva kot dobri Oče. Za spovedanca je spoved trenutek milosti, ko doživlja, da mu je zakrament sprave podaril notranjo ubranost ter mir in sožitje z ljudmi in Bogom. Spoved pomeni odpreti vrata Božji ljubezni in jo povabiti naj prebiva pri nas.

Prilika za skupno sv. spoved bo v naši župniji v petek ob 18 uri. Na razpolago bodo 4 duhovniki – kaplan iz Grosuplja Krašovec, župnik Klemen Loboda iz Lipoglava, župnik iz Police Slavko Judež in iz Žalne Andrej Šink. Vzemimo si čas zase, za svoje duševno zdravje.   Bo Jezus našel prostor v našem srcu in v našem življenju?

 

Spovedovanje otrok

Za otroke bo spoved pri veroučnih urah. Spoved bo za 4,5,6,7 razred v ponedeljek in v torek. Spoved za 8 in 9 razred pa bo v okviru župnije v petek 18. decembra, ob 18 uri. Mladi se nam bodo pridružili, če boste tudi vi dragi starši vzeli spoved kot pomoč pri verskem življenju, kot rast v osebnosti, kot izraz potrebe po boljšem življenju, kot priprava na božične praznike. Vi sami morate pokazati otrokom, kaj je vrednota, kaj je vam dragoceno, kaj prinaša trdno podlago za življenje. Skupaj z mladimi pristopite k zakramentom!

 

Letošnja devetdnevnica – 16.12 – 24.12. 2015

Slovenci radi pojemo, včasih tudi malo manj vesele. Pesem je za človeka nekaj posebnega. Kaj čutimo ob pesmi, velikokrat ne moremo povedati. Pesem izpove mnogo takega, kar ne moremo povedati – bolečino, upanje, smeh, veselje, srečo…Naj bo ta čas priprave na božič pesem zahvale, pesem veselja, da bo srce odprto za veselje in dobroto, da bo srce odprto za božje dete ki stopa v našo sredo. Vsak večer se bo devetdnevnica začela ob 18 uri in pri tem bosta sodelovala dva razreda. V sredo bosta sodelovala 1 in 2 razred – vsi učenci pridejo v zakristijo ob 17.55. V četrtek 3 in 4 raz., v petek 5 in 6 raz, v soboto 7in 8 raz v nedeljo pa bodo nosili Marijo ministranti. Starši skupaj z otroci pridite k devetdnevnici. Pomagajte mlademu rodu, da jim bodo vrednote, ki jih posreduje Cerkev živeli.

Luč iz Betlehema

Tudi letos nas hočejo in želijo naši skavti razveseliti z ognjem – lučjo, ki so ga prinesli iz daljnega Betlehema na Jutrovem. Ponavadi, doslej so imeli program pred občinsko stavbo ali v njej, letos pa je drugi dan referendum, pa ne morejo imeti tam akademije. Zato bo sprejem luči v naši dvorani pod cerkvijo v soboto ob 19 uri. Lepo ste vabljeni. V nedeljo vam bo na razpolago luč iz Betlehema po obeh mašah

 

Radio Ognjišče

Izšla je nova številka revije Prijatelji Radia Ognjišče, ki je izdaja Radio Ognjišče. Vzemite jo brezplačno v avli na pultu. Če pa bi želeli postati podporni član Radia Ognjišče, ker ga radi poslušate, bodo te vaše odločitve zelo veseli. Vse podrobnosti so v reviji.

 

TKA

Mlade fante in dekleta vabim k sodelovanju v trikraljevski akciji. Prijavite se mladi od 6 – 9 razreda, župniku čimprej, da bomo lahko sestavili ekipe. S to prostovoljno akcijo boste pomagali svojim vrstnikom v Afriki, Aziji, Indiji in v Južni Ameriki in še kje po svetu. Vaša dobra volja in vaša pomoč bo mnogim odprla vrata v življenje. Hvala.

 

Godovi in mašni nameni  14.12. – 20.12. 2015

pon. Janez……….za + Franc Žnidaršič, 7 dan, ob 18 uri

tor.   Antonija……v zahvalo MB za uspelo operacijo, ob 7.3o

sr.     Adela……….za + Alojzij Lavrič, 7 dan, ob 18 uri

čet.    Lazar………za + Lado Dolinšek, ob 18 uri

pet.    Vunibald…..za + Angela, Neža Škrabec, obl. ob 18 uri

sob.   Urban………za + Jožef Hrovat, ob 18 uri

ned.   4 ad. ned……ob 8 uri za žive in mrtve farane

                                ob 10 uri za + Šimc Stanislav, obl.

 

Bolnike bom obiskal v ponedeljek in v torek 21 in 22 december

Iščemo bralce za branje beril v cerkvi ob nedeljah in praznikih.

Zakonska skupina ima srečanje jutri zvečer ob 20 uri. Pridi!

V nedeljo ob 17 bo koncert v župnijski cerkvi. Vabljeni.