Tvoja sreča je v sreči drugih

Zvrst: 

TVOJA SREČA JE V SREČI DRUGIH

 

Vas ob vznožju gradu je zdramil grup grajskega glasnika, ki je na glavnem trgu bral razglas: »Naš dobri gospod vabi svoje dobre in zveste podložnike na praznovanje svojega rojstnega dne. Vsak bo deležen  prijtnega presenečenja. Vendar vse prosi za majhno uslugo: Kdor bo prišel na praznovanje, naj bo tako prijzen in naj prinese seboj vsaj malo vode, da bi napolnili grajski zbiralnik za vodo, ki je že skoraj prazen.«

Glasnik je razglas večkrat ponovil in se vrnil v grad.

Med vaščani je završalo in ljudje so se različno odzvali na graščakovo željo: »Kaj mu niso dovolj  naše dajatve? Ali nima svojih služabnikov, da bi mu napolnili zbiralnik?«

»No, saj je dober. Nesel mu bom cel sod.«

»Jaz pa samo en naprstnik.«

»Eno steklenico  mu bom pa ja nesel.«

Tisto jutro, ko je graščak praznoval svoj rojstni dan, se je pisana vrst ljudi odpravila v grad.. Eni so se trudili z vso močjo, da bi kotalili sode v strmino, ki je vodila do gradu.

Drugi , ki so nesli samo steklenico vina, so se norčevali iz njih. Ko so prišli v grad, so izpraznili posode z vodo, ter jih odložili v kot in se odpravili na praznovanje.

Praznovanje je bilo prijetno: meso, vino, pesem in ples vse do večera, ko se je grajski gospod zahvalil vsem z lepimi besedami in se odpravil v svoje prostore.

»Kje pa je obljubljeno presenečenje?!« so se jezili nekateri.

Drugi pa so jim ugovarjali: Pripravil nam je tako čudovito praznovanje! Mar ni dovolj?«

Preden so zapustili grad, so gostje šli po posode. Tedaj so se zaslišali kriki veselja in jeze. Posode so bile namreć do vrha napolnjene z zlatniki...          /po Božu Rustju/

 

 

Spoštovani jubilanti

Gotovo boste z lahkoto našli tudi v tej zgodbi zrna, ki prinašajo v naše življenje lepoto, veselje, povezanost in radost pa tudi žrtev. Vse to je tudi vsakdanje zakonsko in družinsko življenje. V zgodbi pa lahko najdemo tudi misel –  prihajamo k maši, prinašamo različne »darove – vode« , pri maši se gostimo z božjo besedo in kruhom večnega življenja in domov ne odhajamo prazni temveč z mnogimi darovi, ki smo jih bili deležni ob srečanju z Gospodom.

Vsi, ki boste prejeli vabila in tudi drugi, saj vseh niti ne poznamo in nimamo naslovov, da bi poslali vabila, se udeležite srečanja. To je skupno praznovanje obletnice poroke. Vsi se najprej zberemo pri skupni sv. maši, nato pa ste vsi lepo vabljeni v župnijsko dvorano, kjer se poveselimo ob mizi.

NCNG  -  + Angela Vrečar

Vera nam posreduje upanje na večno življenje. Tam, kjer ni upanja ugasne veselje, ni prihodnosti, ne bodočnosti. Pogled, ki nam ga ponuja naše krščanstvo pa je polno upanja. Ob smrti nas ne spremlja samo žalost temveč tudi vera v večno življenje, smrt ni konec, temveč je nov začetek v Bogu. Z svojimi darovi in dobroto so želeli pomagati pokojni materi in cerkvi: hči Majda, sin Pavel in sin Jože, Franc Skubic z družino, Ljubo in Ksenija Živanovič, Bradačeva družina in družina Skubic. Hvala vsem darovalcem za izkazano ljubezen Cerkvi in + Angeli.

 

SZD – nabirka

Vsako leto nam obilno pomagate pri socialnem zavarovanju duhovnikov naše nadškofije. Nekateri duhovniki na manjših župnijah si tega gotovo ne bi mogli sami poravnati. Vaša dobrota in vaša naklonjenost pomaga  vsem pri tej nalogi plačevanja szd. Za vašo podporo se vam zahvaljujemo in na vas kličemo božjega blagoslova.

 

Srečanje zakonske skupine

Vsak mesec se srečamo in čas, ki ga namenimo iskanju, pogovoru in razmišljanju zelo hitro teče. V vsakem srečanju odkrivamo nove stvari in pobude za življenje. Drug drugemu smo opora. Kako pa gledamo na cerkveno avtoriteto? Kako se naši misli skladajo z naukom cerkve. Na tem področju smo vsi zelo občutljivi. Torej pogovor bo potekal: »Cerkvena avtoriteta« Vabljeni stalni člani zakonske skupine pa tudi drugi se ne bojte pridružiti. Ne odlašajte z dobrim načrtom. Srečanje ob 20 uri v ponedeljek.

 

Srečanje zakonskih jubilantov

Lepi dogodki skupnega življenja so moč in gonilna sila skupnega življenja. Vsak se rad spominja trenutkov sreče, veselja, ljubezni  in celo skupnega dela ki vodi k ustvarjanju. In srečanje jubilantov je lepa priložnost za bogatenje sebe in drugih. Vabljeni ste vsi, ki obhajate okrogle obletnice 10, 15, 20, 25 srebrno , 30, 50 zlato in še naprej. Vseh, ki se nam boste pridružili  bomo veseli. Srečanje bo prihodnjo nedeljo povezano z sveto mašo ob 10 uri, nato se bomo poveselili ob mizi. Pridite!!

 

Srečanje članov Kaitas – Škofljica

Bliža se čas srečanja bolnih bratov,  sester, starejših,  invalidov in vseh preizkušenih bratov in sester. Velikokrat pomislimo samo na bolne in starejše. Med nami so tudi mlajši, ki jih močno bremenijo vsakdanje prizkušnje – od brezposelnosti do nesmisla življenja. Za vse te nam Jezus govori, da so naši bližnji. Najprej se moramo pogovoriti o samem srečanju zato vabim vse člane na pogovor v torek po večerni maši. Srečanje bo potekalo v zakristiji. Pridite tudi s predlogi o srečanju.

Romanje prvoobhajancev  14.6. 2014

 Letos ljubljanska škofija vabi na prvo srečanje letošnjih prvoobhajancev. Srečanje bo v soboto 14.6. ob 10 uri na Brezjah. Starši, srečanja se bomo udeležili z svojimi prevoznimi sredstvi, če bo vas več /celotne družine/ pa prav rad naročim tudi avtobusni prevoz. Zato vas naprošam, da se čimprej prijavite s prijavnico v župnijskem uradu, najpozneje pa do konca maja. Naše geslo naj bo »Z Jezusom in Marijo na pot.«

 

Vabilo na slovesnost  200 letnice Brezij

Predsenik SŠK spodbuja k obisku slovesnosti ob 200 letnici Marije Pomagaj na Brezjah. Praznovanje se bo začelo 23. maja zvečer in končalo 24 maja z slovesno sv. mašo ob 10 uri. Vabljeni. Več prihodnjič.

 

Veroučne ure

Osmi in deveti razred se vrne v veroučne klopi in bomo naprej odkrivali božjo ljubezen do človeka in vsega stvarstva. Z darovi, ki ste jih prejeli bomo lažje odkrivali pomembne stvari za življenje. Ta teden pa bo ostal doma 3 razred – prvoobhajanci.

 

Godovi in mašni nameni 12.5. – 18.5. 2014

pon. Leopold...............za + Janez Zagorc, obl. ob 19 uri

tor.  FMB.....................za + Ana Špolar, ob 19 uri

sr.   Bonifacij...............za ++ Živanovič, ob 19 uri

čet.  Izidor .............................samo šmarnice, ob 19 uri

                             za + Leon Henigman, ob 20 uri Gum.

pet.  Janez..........................za + Janez Škarja ob 19 uri.

sob. Jošt................ob 17.3o poročna za Suzana, Marko

                     ob 19 uri za + Terezija in Alojzij Švigelj

ned.  5 vel. ned............ob 8 uri za žive in mrtve farane

                      ob 10 uri za + Metka, Mateja Belcijan

 

Odbor za prireditve ima srečanje v sredo ob 20 uri. Pridi!