Zahvala Fatimski Mariji

Zvrst: 

 

ZAHVALA ROMARICI FATIMSKI MARIJI

 

Hvala Ti Fatimska Marija – priromala si tudi v našo mlado škofeljsko župnijo in nas tako nagovarjaš, da molimo, se postimo in prihajamo v tvoj  objem  kot naši duhovni materi.

 

Hvala Ti Fatimska Marija - , da si povedala pastirčkom pred sto leti, da prihajaš iz nebes in zato tudi nam dvomljivcem sedanjega časa govoriš, da nebesa so.

 

Hvala Ti Fatimska Marija - , da si nam po otrocih približala molitev rožnega venca kot najbolj enostavne in preproste molitve za male in velike, preproste in učene. Naj bo rožni venec tudi naša popotnica v vsakdanjem življenju.

 

Hvala Ti Fatimska Marija – da si božja poslanka tudi za slovenski narod tudi danes, ko tavamo večkrat v temi, v prepirih, nespoštovanju božjih zapovedi. Naj nas tvoje brezmadežno srce opogumlja na poti sprave, spreobrnjenja in odkrivanje svetega.

 

Hvala Ti Fatimska Marija – da si kakor ljubeča in skrbna mati spregovorila svetu, da bi nas opozorila na nevarnosti. Želela si, da se močneje oprimemo molitve, odpovedi in potrpljenja ter nas po zgledu pastirčkov učila, kako postati njeni sodelavci za mir na svetu.

                                                             /diakon Imre  Jerebic/

Prošnje  in želje otrok – Ob Mariji

 

Marija prosim te, da bi test angleščine pisal pozitivno. Hvala. Rad te imam.

 

V družini je tudi Marija in Jezus. Naj bo moja mami uspešna in moja družina srečna in moj oče vesel.

 

Draga Marija – zahvaljujem se ti, da imam družino.

 

Fatimska Marija prosim te, da bi bili vsi zdravi in srečni.

 

Marija pomagaj mojemu trebuhu – Hvala za vse.

 

Da bi dolgo živela in našla pravo pot v življenju.

 

Marija radi te imamo. Marija zaupamo vate.

 

Marija nas kliče k sebi.

 

Prosim, da bi moja mama ozdravela in se igrala z vnuki. Prosim, da bi prišel v božje kraljestvo.

 

Marija rada te imam.

 

Marija, prosim te, da bi bil v šoli priden.

 

Marija pomagaj moji mami v denarnih težavah in poskrbi, da se bom dobro razumel z mamo.

 

Marija prosim te še za eno majhno prošnjo, da bi dobila dobrega fanta, ki bi me imel rad. To te prosim iz vsega srca.

 

Prosim navdihni ljudi, ki ne verujejo, da bi se spreobrnili.

 

Daj, da bom v življenju pogumna kot Lucija, Jacinta in Frančišek

 

Marija prosim te za odpuščanje grehov  celega sveta.

 

Hvala Marija, ker si me obiskala.

Čestitamo

Našemu dolgoletnemu sodelavcu ključarju in cerkovniku je bil podeljen častni znak Čebelarske zveze Slovenije – odlikovanje Antona Janše I. reda. Že nekaj desetletij sodeluje v čebelarskem društvu Škofljica. Opravlja mnoga dela, ki so potrebna za dobro delovanje društva. Vedno je pripravljen pomagati in reševati težave, ki se pojavijo. Lepo piše tudi  v Glasniku občine Škofljica – g. Lojze je domoljub, nesebičen, ustrežljiv in delaven občan – jaz bi pa še dodal župljan, krajan, državljan. Najbrž so mu nekaj tega pridodale tudi marljive čebelice, ki s svojim delom kažejo na delavnost, marljivost in sodelovanje, kjer se kaže potreba.

Lojz z vami se veselimo in čestitamo vam k temu imenovanju.

 

Čiščenje cerkve

Povsod se rada nabira pajčevina in tudi smeti… Zaradi zdravja, zaradi spoštovanja do svetega prostora, praznikov, ki jih obhajamo, zaradi tega ker se v očiščenih krajih in prostorih tudi bolje počutimo. Zato jih tudi čistimo, vzdržujemo ali krasimo. Seveda je v cerkvi najprej to delo Bogu v čast in zahvalo, v spoštovanje do samega Boga. Tudi cvetje in lepota božja hiše nam oznanjata, da je to poseben prostor, da je tu Najsvetejše, se tu zbiramo k posebnemu bogoslužju. S svojim delom, ki ga posvetimo za lepoto božje hiše, ja naše delo Bogu v čast in slavo. Če to storimo iz ljubezni do Boga in svetih je tudi to izraz naše vere in ljubezni do Večnega.

Vsem, ki ste v ta namen darovali svoj čas za lepoto božje hiše v mesecu maju gre zahvala. Božja roka vam bo povrnila z svojo dobroto v tem in v prihodnjem življenju. V mesecu juniju so povabljeni k čiščenju prostovoljci in sodelavci iz kraja Klanec. Dogovor veliko pripomore k boljšemu sodelovanju, k večji povezavi, k boljšemu razumevanju med sodelujočimi prostovoljci. V slogi je moč. Cerkev je »naša in mi smo njeni sodelavci in njeni člani po krstu.«

 

Nedelja duhovnih poklicev za dekanijo Grosuplje /19.6./

Prihodnjo nedeljo vas vabim na molitveno srečanje naše dekanije za nove duhovne poklice na Brezje. Če se bo nas dovolj prijavilo do srede gremo tudi z avtobusom, če ne se bomo odpravili z osebnimi avtomobili. Začetek bo ob 15 uri z molitvijo rožnega venca, zatem pa bo ob 16 uri sv. maša. Imamo tudi lepo priložnost, da gremo skozi sveta vrata, da prosimo milosti zase in za naše rajne in za druge – zadoščujemo za grehe sveta. Če gremo z avtobusom, se bomo nazaj grede ustavili še v kakšni cerkvi – ljubljanski.

 

Slike zakonskih jubilantov in slike doma – blagoslov doma na Škofljici dobite v kiosku. Za spomin iz za arhiv za poznejše rodove si vzemite slike. Na zadnjo stran napišite datum.

 

Zakonska skupina

Zopet je že leto mimo. Koliko lepega smo v tem letu doživeli, koliko novih spoznanj smo pridobili, s čim vse se bomo lahko pomagali na poti svojega življenja. Skupina nam pomaga pri vzgoji otrok, pri osebni molitvi, pri osebni rasti, pri življenju po

evangeliju…Še in še bi lahko naštevali in izražali svoje misli in  uspehe, ki smo jih bili deležni v tem letu našega srečevanja. V torek se bomo zbrali zvečer ob 20 uri. Misel bosta pripravila Peter in Karmen Tomažič. V pogovoru pa bomo iskali tudi kraj poletnega srečanja – izleta za zaključek. Vsi lepo vabljeni – seveda pa lepo povabljeni tudi drugi. Zakonska skupina je velika pomoč za skupno življenje, za pogovore, za srečanja, za življenje po veri…

 

Zahvala

Vsi smo obisk Fatimske matere božje doživeli kot milostni obisk in potrditev naše vere v Boga in večno življenje. Pri tem ste bili mnogi vključeni v pripravo in sodelovanje pri samem obisku. Vsem gre zahvala – sodelavcem liturgične komisije, pevcem, pritrkovalcem, rednim sodelavcem bogoslužja, nosilcem fatimske matere božje, dekletom, ki so nosile luč, mladim recitatorjem, bralcem…Marija in njen sin Jezus vam bosta povrnila vašo ljubezen. Radi pomislimo na to srečanje, ki nam bo vlivalo novih moči za našo vero.

 

Romanje Karitas

Kakor vsako leto nam člani ŽK tudi letos pripravljajo res lepo srečanje v Kamniku in njegovi okolici. To bo 16 julija popoldne. Prijavite se – župniku ali Mariji Kraškovic.

 

Molitev za domovino

Letos se bomo še posebej spomnili naše domovine z molitvijo saj bomo praznovali 25 letnico obstoja. naše državnosti. Kar lepo število je molitvenih skupin, ki bodo v teh dneh svoje molitve namenili naši domovini, da bi živeli v pravi demokraciji in pravnem redu, ki je za vse enak. Tega obojega pri nas še ni! Naloga nas je vseh, da se za to trudimo in delamo. Geslo letošnjega leta je: Edinost, sreča, sprava.

 

Godovi in mašni nameni:

pon. Anton…….za + Antonija Janežič, 30 dan, ob 20 uri

tor.    Valerij…...za ++ Rome, ob 7.3o zj.

sr.     Vid……….za + Anton Bartol, 7 dan, ob 20 uri

čet.   Beno……...za + Vera Boštjančič, Kanada, ob 19 Gum

                            za + Franc Jaklič, obl.  ob 20 uri

pet.   Albert…….za ozdravitev družinskega debla, ob 20 uri

sob.   Gregor……za + Ana Mavsar, obl. ob 20 uri

ned. 12 ned.m. l…..ob 8 uri za žive in mrtve farane

                          ob 10 uri za + Janez, Frančiška Marucelj, obl.