Zakaj sem proti II

Zvrst: 

 

 

 

ZAKAJ   SEM   PROTI  II

 

 

6/ Od kod boste dobili denar za kampanjo?

-          Naša referendumska kampanja temelji izključno na prostovoljnih prispevkih. Darovalcem se ob tej priložnosti prav lepo zahvaljujemo. Ostale pa vabim, da naj nam pomagajo s svojim darom. Podatki so na spletni strani 24kul.si.

7/Zakaj diskriminirate istospolno usmerjene, jim odrekate človekove pravice in izvajate homofobijo?

-          Evropsko sodišče za človekove pravice že večkrat odločilo (na zadnje letos), da poroka dveh homoseksualnih oseb ni človekova pravica, in da zakonska zveza opredeljena kot zveza moškega in ženske nikomur ne krši človekovih pravic.

-          Zato je to vaše vprašanje žaljivo, neresnično in neprimerno za vaš medij. Mi se zavzemamo samo za pravice vsakega otroka, do očeta in mame.

-          To so besede, ki so žaljive in s katerimi nas hočete utišati.

-          Trdimo, da ima dobrobit otroka prednost pred interesi in željami odraslih. Zato bomo na referendumu glasovali proti zakonu, ki tega ne priznava in ne upošteva.

8/Zakaj odrekate istospolno usmerjenim človekove pravice?

-          Mi vsem ljudem priznavamo vse človekove pravice. S tem referendumom se predvsem zavzemamo za temeljne človekove pravice vseh otrok, da poznajo očeta in mamo, svoje stare starše in drugo sorodstvo ter, da živijo v primernem okolju.

-          Ime koalicije je »Za otroke gre« Pri tej zadevi ne gre za homoseksualce, ampak za otroke in njihovo dobrobit, ki ima prednost pred interesi odraslih.

9/ Ali trdite, da homoseksualca in lezbijki ne morejo biti dobri starši »svojim otrokom?«

-          Mi trdimo, da je za otroka najbolje in je najbolj srečen, ko živi skupaj z mamo in očetom, ki ga imata rada in ju ima rad tudi on.

-          Zavzemamo se za pravico vsakega otroka do rojstnega lista, v katerem bo imel zapisano ime očeta in matere ter ne imeni starš 1 in starš 2

-          »Dva homoseksualca sta lahko do otroka dobra moška, nikoli pa ne moreta nadomestiti matere, dve lezbijki sta lahko do otroka dobri ženski, vendar nikoli  pa ne moreta nadomestiti očeta.«

-          Homoseksualec je lahko dober oče, a nikoli ne more nadomestiti mame. Lezbijka je lahko dobra mama, a nikoli ne more nadomestiti očeta.

-          Zavzemamo se za Slovenijo, v kateri noben otrok ne bo načrtno prikrajšan za očeta ali mamo ali celo za oba.

-          »Mi si prizadevamo za Slovenijo srečnih otrok, ki bodo deležni ljubezni svojega očeta in svoje mamice.«

 

10/Kaj pa otroci brez očeta oz. brez mame – npr. v ločenih družinah?

-          V ločenih družinah otroci poznajo svojega očeta in mamo, četudi po spletu okoliščin živijo samo z enim izmed njiju. V homoseksualnih razmerjih pa bi bili načrtno in trajno prikrajšani za očeta ali za mamo ali celo za oba in bi poznali samo dva  homoseksualca ter imeli rojstni list s staršem 1 in staršem 2

-          Nasprotujemo, da bi otrokom v rojstnih listih odvzeli očeta in mamo ter ju nadomestili s spornima staršem 1 in staršem 2.

 

11/Ali ni bolje, da otroci živijo z dvema lezbijkama kot pa, da živijo v družini alkoholikov in nasilnežev?

-          To vprašanje je zavajajoče in žaljivo za večino družin, kjer oče in mati z ljubeznijo skrbita za svoje otroke.

-          Vsak otrok si zasluži najboljšo družino.

-          Alkoholizem in nasilje sta velik problem, ki ga je treba reševati. Ali bomo otroke, ki so prizadeti zaradi takih težav v izvorni družini, izpostavljali še večjim tveganjem v homoseksualnih razmerjih, kjer ni alkoholizma in nasilja nič manj, po nekaterih podatkih pa celo več?

-          Ali naj otroka, ki je bil v izvorni družini zaradi alkoholizma prikrajšan za dobrega očeta z namestitvijo v homoseksualno  razmerje dveh žensk  ponovno prikrajšan za očeta. Ali pa naj ga z namestitvijo v homoseksualno razmerje dveh moških zdaj načrtno prikrajšamo za mamo. Ali ni otrok že brez tega dovolj prizadet, da bi mu na ta način načrtno povzročali še dodatne travme.

-          Med homoseksualci in lezbijkami je več alkohola, nasilja, odvisnosti, spolno prenosljivih  bolezni in ločitev kot v družinah očetov in mam.

-          Na referendumu ne gre za homoseksualce, temveč za otroke in njihovo pravico, da živijo v najboljšem okolju – to je z očetom in mamico.

Na referendumu bomo odločali  o usodi otrok in ne o usodi odraslih

                                                             /prihodnjič se nadaljuje/.

NCNG  + Franc Perpar

»Jaz sem« pravi Jezus, »vstajenje in življenje. Kdor vame veruje, bo živel, tudi če umrje.« /Jan 11,25/ Jezus nas tudi v trenutkih največje zemeljske preizkušnje bodri in opogumlja. Ob smrti našega dragega brata so darovali za sv. maše in za cerkev: brat Darko z ženo Ivo, Darja z družino, nečak Bojan z družino, Anton Škufca z družino, Goršič Alojzij z družino, Anton Zakrajšek z družino, Janez Goršič z družino in Mile Hafner z družino. Le tistega, ki išče Kristusa in mu služi , bo počastil nebeški Oče.

Zahvaljujem se tudi sodelavcem Karitasa, ki so darovali ob smrti moje sestre Francke za svete maše in za potrebe cerkve, pa tudi neimenovanim darovalcem. Bog naj vam povrne vašo dobroto.

 

Advent 2015

Z današnjo nedeljo stopamo v adventni čas. To je čas pripravljanja na božične praznike in prihod božjega Sina v našo sredo. Doma nas bodo na to spominjali adventni venčki, spominjale nas bodo tudi priprave na jaslice, devetdnevnica pred božičem, Marija bo potovala po naših domovih…Velika škoda bi bila, če bi vse to doživljali samo kot neko zunanjost, kot zunanjo pripravo ne velike dni, ki so pred nami. Vsi ti dogodki naj bodo povezani z božjo besedo sv. Pisma, z molitvijo po naših družinah in tudi z udeležbo pri sv. maši. Vsak dan naj vsaj nekaj tega doživimo, sprejmemo v svojem življenju, kot osebno odločitev, kot pristanek naše notranjosti ali kot osebne rasti v duhovnem življenju. Posebej smo naprošeni, da bi v teh dneh molili za ohranitev vrednot družine, spoštovanje otrok, ljubezen do vsega kar je ustvaril Bog. Naj bo vsem nam adventni čas poln hrepenenja, o čemer nam govori tudi starozavezni prerok Izaija v adventnih berilih. Naj nas okrepi z svojo jasno napovedjo in besedo.

 

Prva sreda – molitev

Na prvo mesto lahko postavimo molitev. Župnijska in redovna občestva naj z vsemi ljudmi dobre volje v župnijah molijo  za okrepitev  vrednote družine. V ta namen naj v svojih župnijah poživijo molitev rožnega venca, adoracijo, pobožnost v čast sv. Jožefu devetdnevnice  in druge pobožnosti. Tokrat bomo našo molitev namenili samo družini, osnovni celici družbe. Vabljeni k molitvi v sredo ob 18.3o v kapeli. Pridružite se nam v velikem številu. V omenjeni noveli gre za predlog, ki je v popolnem nasprotju s krščanskim naukom in antropologijo.

 

»Marijo nosijo«

V mnogih slovenskih krajih je lepa navada, da v adventnem času  »nosijo Marijo«, jo sprejmejo nam dom, kjer se zberejo sosedje, prijatelji in znanci in jo v molitvi in pesmi spremljajo na poti v Betlehem. Ta lep verski običaj je tudi za današnji čas zelo primeren – zaradi srečevanja, povezovanja, pričevanja za vero in tudi ohranjanja velikih kulturnih vrednot. Naj blagoslov spremlja vse, ki jo boste pozdravili na letošnji poti po naši župniji do božičnega večera. V avli se zapišite na plakat za dan, ko želite Marijo božjo mater povabiti na svoj dom.

Sv. Miklavž prihaja v soboto 5.12. 2015

Z veseljem ga pričakujemo starejši in otroci, saj prinaša veselje, sproščenost in božje, saj prihaja iz višav na zemljo. Letos mi je Miklavž po faksu sporočil, da se bo na Škofljici oglasil  na Miklavžev večer, v soboto 5.12. 2015 Na Miklavžev večer pridi tudi ti, ki misliš, da me ni! Ustavil se bom na teh krajih vaše lepe župnije: 

 • Gumniški vrh 15.3o;
 • Drenik 16.oo;
 • Gorenje Blato 16.15;
 • Gumnišče 16.3o;
 • Glinek 16.45;
 • Zalog 17.oo;
 • Klanec 17.1o;
 • pri Mehlinu 17.25;
 • Reber 17.45;
 • Lanišče 18.oo;
 • Šmarska cesta 18.1o;
 • Mijavčeva 18.25;
 • Albrehtova18.4o;
 • Ravenska18.55;
 • Čistilna naprava 19.2o;
 • Dom Barje19.3o;
 • Ahlinova 19.45.

Nato bo Miklavž odhitel naprej, ker ga še čaka veliko pridnih otrok. Hvala za obisk.

 

Adventni koledar za otroke

Si lahko predstavljaš, da vsak dan bereš to drobno knjižico?

Si lahko predstavljaš, da jo bereš z očkom in mamico?

Si lahko predstavljaš ,da nato molite ali preberete del sv. Pisma

………….

Si predstavljaš, da bi s tvojim darom tem  otrokom olepšal življenje. Poskusi! Uspelo ti bo. Pogumno na pot.

 

Sestanek za starše prvoobhajancev

Starši vabljeni na srečanje, ki bo potekalo  v pomenu priprava na prvo sv. spoved in prvo sv. obhajilo. Gotovo se vsem nam postavlja kar nekaj vprašanj in zahtev. Kako otroke pripravljati, kako jim lahko pomagamo,, kako otroke vključiti v največjo skrivnost naše vere… Srečamo se v torek 1.12. ob 18 uri v zakristiji.

 

Duhovne vaje za mlade – v Želimljem od 4.-6. 12.  8 in 9 raz. 11. – 13.12. 9 raz. in srednješolci. Vabljeni mladi.

 

Godovi in mašni nameni 30.11. – 6.12. 2015

pon. Andrej…….za + Jožef Anžič, ob 18 uri

tor.   Edmund…..za + Francka Košnik, ob 7.3o zj.

sr.  Vivijana…za + Amalija in Rudolf Kovačič, obl. ob 18 uri

čet.  Frančišek….za ++ Gale na Gum. ob 19 uri

pet.  Barbara……za + Marija in Jože Gruden, obl. ob 18 uri

sob.  Sava……….za + Ana Potokar, obl. ob 18 uri

ned.  2 ad.n……..ob 8 uri za žive in mrtve farane

                            ob 10 uri za + Leon Henigman

 

Bolnike bom obiskal ob božiču

Čiščenje cerkve prevzame Šmarska, Kočevska in Primičeva.